recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

19. 11. 2011  Blotted Science - The Animation Of Entomology EP  (Basick Records, 2011)
Večino EPja imate res občutek, da doživljate gang rape s strani mrčesa z gigantskimi reproduktivnimi organi.

Če ste mnenja, da znate dobro igrati kakšen inštrument, si zavrtite kaj od Blotted Science, s čimer si boste to iluzijo počasi, nežno a učinkovito izprali iz možganov. Prodajte svoje inštrumente in se posvetite cvetličarstvu. Saj so rožice lepe stvaritve, kajne? Kako plapolajo na travnikih v poletnem vetriču, ah <3!

No, kakorkoli, gre za instrumentalno zasedbo, ki jo sestavljajo kitarist Ron Jarzombek (Spastic Ink, Watchtower), basist  Alex Webster (Cannibal Corpse) in po novem bobnar Hannes Grossman (Obscura, Necrophagist).  Ta tehnično preseratorski trio si dejansko drzne poleg razkazovanja svojih mad playing skillz prikazati tudi sposobnost pisanja poslušljive glasbe. BLASPHEMY! No, svoje mad playing skillz nam tokrat predstavljajo na EP-ju The Animation of Entomology. Tematsko se naj bi šlo za glasbeni opis požrtja s strani insektov. Če nimate skurjenih oči od celonočnih porn maratonov (JEBI SE 60GB KAYDEN KROSS TORRENT! Lp. Moje oči), ste to razbrali z naslovnice.

 To tematiko so z glasbo bolj kot ne uspešno zadeli. Večino EP-ja imate res občutek, da doživljate gang rape s strani mrčesa z gigantskimi reproduktivnimi organi, ki je nato tako neuvideven, da niti ne pobriše za sabo. No, na vas je, če vam je všeč glasbeni filing, da vas osa s polmetrskim želom penetrira v poljubne špranjaste predele vašega telesa. Saj poznate Čmrljev Let, ne? S tem mislim na komad in ne na dejansko akcijo letenja najbolj prikupnega fat fucka iz sveta debelih stvari, ki letijo. No, če bi le-ta čmrlj vzel družinske količine kokaina, imel na svojem mp3-ju najbolj guturalen toaletni grindcore in bi zraven imel eskistencialistične dileme, bi zvenel kot ta EP.

Idealno vzdušje se pa zna tu in tam porušiti, kot marsikomu sanje o uspehu, tisti trenutek, ko prvič prestopi šolski prag. Večkrat so za to krivi bobni. Sicer je bobnanje impresivno,  ampak se preveč sliši, da je Grossman (Nemci imajo najbolj metal priimke) skušal kopirati stil s prejšnje Blotted Science izdaje, CD The Machinations of Dementia, kjer je prvo bobnal Chris Adler, ki je nato odstopil zaradi obveznosti pri Lamb of God, nasledil pa ga je kultni Derek Roddy (Hate Eternal, Malevolent Creation, Nile). Tako da kdaj kitara in bass igrata »insekti ti žrejo vitalne organe«, bobni pa namesto »insekti ti žrejo vitalne organe« igrajo »kostanj«. Ampak jebiga, ti trenutki so samo posamezne mravljice v mravljišču, ki je veliko kot Nepal.

Torej, če vam je všeč glasba, ki zveni kot high-speed operacija možganov mrčesa v vesolju, ki je kdaj pomešan s FAKING ŠUSOM, si privoščite ta EP. Sicer ni kaj dosti drugačen od njihovega prvenca, a to itak ni bilo preveč pričakovano.

twitter facebook