recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

12. 11. 2018  Aborted - Terrorvision  (Century Media, 2018)
Hitro-hitreje-Aborted!

Že nekaj let je tega, kar sem si zares privoščil čas za poslušanje Aborted, benda, ki se mi je v srce usedel predvsem z albumoma Goremageddon ter The Archaic Abbatoir. Vem - rekli boste, da je res dooolgo tega in da ni prav, da sem spregledal njihove albume a la Global Flatline, Retrogore itd., ampak drugače ni šlo. Včasih je treba iti stran, da bi nekoga zares pogrešal - in spet vzljubil.

Veseli mi, da mi je Terrorvision bila všeč že od prve note naprej. Na brutalnosti bend z leti ni izgubil čisto nič - kvečjemu še bolj furiozni so. Dejansko je Terrorvision res hiter album, tako bobnarsko, kot kitarsko in tudi vokalno. Bend ni na steroidih - bendu se je čisto zmešalo. 

Poleg uspešnega melodičnega in brutalnega miksa je fajn slišati, da so z leti Aborted res izpopolnili umetnost pisanja dobrih pesmi. Pesmi gredo hitro v uho, čeprav zvenijo na prvi posluh kaotično in hrupno - ampak že po nekaj trenutkih je jasno, da plasti udarcev in drgnjenj po strunah ter glasilkah skrivajo prave dragulje. Hitro-hitreje-najhitreje Aborted ali pa počasno-počasneje-masivno-morbidno - in še vedno zelo Aborted. Tudi vokalne linije so zanimive, slišijo se tudi razni gostje, sodelovanje s Travisom Ryanom iz Cattle Decapitation na prejšnji studijski stvaritvi pa se tudi pozna predvsem v res dobrih in morbidnih Svenchovih krikih.

Vse skupaj je Aborted, kot mora biti. Hitro, brutalno in hkrati nalezljivo ter melodično. Nujno je treba tole iti pogledat jutri v Orto.

twitter facebook