recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

17. 1. 2016  Aborted - Termination Redux (EP)  (Century Media, 2016)
Nič novega pod soncem. Sam seče pa vseeno.

Belgijsko-nizozemsko-ameriški brutaličarji Aborted so z leti žal prišli v cono, v kateri se zdi, da reciklirajo eno in isto idejo non-stop. Seveda niso edini. Namreč, vsak, ki posluša death metal, ve, da omenjeni žanr ne ponuja nekih pretiranih iztočnic za razširitev. Aborted so pač že od začetka do obisti prežvečili bolna, a intrigantno napisana besedila, vrtoglave bobnarske ritme, zapeljive, udarne in tehnične riffe, kruleče/kričeče vokale, nagravžno privlačne naslovnice itd., v živo pa so sploh powerhouse, ki mu zdaleč naokoli ni para.

Ko smo razčistili, da nam Aborted ne ponujajo pretirane novosti, se lažje osredotočimo na EP Termination Redux, katerega je sprva napovedal spot. EP je ravno prav dolg, da nam ne rata dolgčas, Aborted pa ponudijo intro (vzet iz odličnega filma Event Horizont), tri nove komade in ponovno posneto klasiko The Holocaust Incarnate z albuma Engineering The Dead (2001). Tokrat ni nobenega cover komada drugih bendov.

EP mine hitro in prijetno. Naslovnica je ena slabših. Čeprav marsikdo trdi, da so avtorski komadi nekaj novejšega ali bolj frišnega za Aborted, z lahkoto trdim, da ste variacije omenjenih že slišali na vseh albumih od odličnega Goremaggeddon: The Saw And The Carnage Done (2003) dalje. Nič novega pod soncem - odigrano brezhibno, odkruljeno divje, nalezljivo kot vedno.

Vsekakor pa je dobro vedeti, da Aborted z leti ne gubijo na moči - EP je še vedno zelo dober dokaz, da ''kdor zna, zna'' in več kot odlični dražilnik pred verjamem, da ubijalskim nastopom, ki ga bodo ob boku Kataklysm in Septicflesh izvedli v Kinu Šiška v Ljubljani že čez dober teden (25. 1. 2016).

twitter facebook