recenzije

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

banner
banner

recenzija

5. 1. 2014  Wolf Down - Stray From The Path  (Start A Fire Records, 2013)
Če ste mislili, da je HC izgubil svoj čar in da ni prihodnosti za omenjen žanr, vam povem, da se motite, in vam toplo priporočam album Stray From The Path, da to občutite na lastni koži!

Ko izveš o katerikoli skupini, da izdaja albume vsako leto, si o tem ne misliš prav nič dobrega, ker podzavestno (ali pa tudi zavestno) pomisliš, da bo vse isto in se bo samo še nadaljevalo v enaki smeri.

Ampak to ne morem trditi za nemško zasedbo Wolf Down, ki nam je v treh letih ponudila tri izdaje (MMIX leta 2011 in pa Renegades 2012).

Za tiste, ki Wolf Down ne poznate, povem, da preigravajo ''zmetaliziran'' HC po načelu skupin modernejše veje, kot so Trapped Under Ice, Anchor, Terror,… in so eni izmed tistih, ki se še vedno obračajo na besedilno vojno o vegan temah, feminizma,straight edge načinu življenja ... skratka teme, katere so vedno aktualne v HC vodah.

Uvodni komad Treasure Of The World nam ne pusti dihati in nam že na samem začetku ponudi dvojno dozo jeze in agresije. Ko zaslišiš tiste mastne kitare, ki jih pospremijo močni udarci na bobne že veš, da album ne bo miroval in nam bo stregel samo po prej omenjeni agresiji. Instrumentalno super, vokalno pa perfekcija. Vokal je poln jeze in pa notranjega nemira, kateri ne počiva od začetka pa vse do konca (no razen pri eni skladbi se umiri – da ne bo pomote).

In ko že misliš, da boš v tistem sekundnem premoru med skladbami lahko zadihal, te udarita skladbi Crown Of Throns ter Silent Approval, kjer se zadeva samo še nadgradi in nam postreže z malenkostjo novih beatdown vložkov, ampak samo na trenutke, ker sta v celoti povsem lične s Trapped Under Ice kreacijami oz. NYHC kreacijami po načelu Sick Of It All.

Res super zadeva!

Poleg vsega norenja pa smo postavljeni tudi pred dejstvo, ali smo po vsej norosti pripravljeni sprejeti tudi mirnejšo stran Wolf Down, imenovano Daydreaming. Minuto in pol dolgo igranje akustične kitare, katero spremlja ženski vokal. Hočeš ali nočeš, je nepričakovana in čisto nasprotje ostalega na albumu, ampak lahko rečem , da ''požri'' ponos in ji daj priložnost, ne bo ti žal.

Če ste mislili, da je HC izgubil svoj čar in da ni prihodnosti za omenjen žanr, vam povem, da se motite, in vam toplo priporočam album Stray From The Path, da to občutite na lastni koži!

twitter facebook