recenzije

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

banner
banner

recenzija

26. 8. 2018  Nightbearer - Stories From Beyond (EP)  (Unholy Fire Records, 2018)
Čeprav dobro, že prevečkrat slišano. A obeta!

Nemški death metal duet Nightbearer tvorita vokalist Michael Torka (Bloodwork) ter multiinstrumentalist Dominik Hellmuth (Despised itd.), prek Unholy Fire Records pa sta izdala prvenec, EP, Stories From Beyond.

Le-ta v 18 minutah ponudi 5 komadov precej catchy, a enostavnega death metala, katerega zvočni del spominja na Rotten Sound. Torej, tisti malce bolj crispy miks kitar in basa. Bobni so bolj naklonjeni primitivnim death metal ritmom, ki pritičejo Obituary ter zgodnjim Jungle Rot, veliko popestritev pa podajajo predvsem res temačno zveneče solaže ali pa kakšni melodični kitarski deli, ki zadevo približajo še zgodnjim platam od Bloodbath.

Prednost Nightbearer je predvsem v dobrih melodijah, ki morda zvenijo generično, a se vseeno zelo zlahka usedejo v uho in še vedno zvenijo dovolj evil, da nas spomnijo predvsem na zgodnje čase evropskega death metala, ko so Nemci, Švedi in Angleži vodili sceno na evropskih tleh.

Bobnarski del ponuja predvsem klasične tupa-tupa ritme in zelo veliko down-tempo delov z občasnimi blast beati, a boben za razliko od marsikaterega benda danes tu res služi glasbi in deluje kot uničevalna tankovska enota. Super!

Vokal je kruleč, z občasnimi kriki, spominja na kakšne zgodnje Pungent Stench ali Jungle Rot, poje pa seveda o res mračnih zadevah.

Na srečo je tole res EP, ker zadeva kljub prednostim zveni že večkrat slišano in na trenutke malce neinspirirano, klišejsko. Vseeno pa Stories From Beyond kot EP predstavi tale nemški duo v res dobri luči in lahko samo rečemo, da utegneta v prihodnosti še res prijetno presenetiti.

twitter facebook