recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

1. 7. 2015  Leechfeast & Meth Drinker - Split  (Dry Cough Records, 2015)
Če vam glasbeni mir ponujajo doom ter sludge metal skupine, vam omenjen split album ne sme uiti…

Če se spomnite sem dober mesec pa pol nazaj na veliko naznanjal, da imamo Slovenci v letošnjem letu malo morje novih izdaj, kar pa predvidevam, da ste to tudi uvideli pri recenzijah iz preteklega meseca  (če ne….glej arhiv!!!).

Tokrat nam glasbeno novost predstavljajo težki mračnjaki Leechfeast na skupnem albumu z Meth Drinker.

Leechfeast

Uvodno oz. prvo polovico albuma predstavijo Leechfeast s skladbo Aimless. V malce več, kot 9 minutah nam ponudijo težo že slišanega doom metal pomešanega z melanholičnimi sludge ritmi, kot tudi malenkost  crust jeze (po mojem mnenju jo je malce manj, kot pri predhodnih izdajah). Je instrumentalno nadgrajena glasbena ''mora'' pri čemer se ponovno vrnem na primerjavo s Thou (kot pri recenziji z Marnost –ponovno glej arhiv). Je kvalitetna poguba, ki pri meni ne najde kritike.

Kar bi recimo pri skladbi Aimless izpostavil je ''odtujen'' vokal oz. petje, ki močno spomni na Electric Wizard (nekako najbolj iz Witchcult Today). Definitivno dodana vrednost skladbe za katero upam, da ima nadaljevanje.

Meth Drinker

Za definitivno glasbeno katarzo deljenega albuma pa dopolnijo Meth Drinker s skladbo Sewer. V dobrih devetih minutah in 40 sekundah te objamejo srhljive prispodobe žanrsko nečistoče. Je recimo podobno Grime, ampak se drži svojih načel in svojega igranja. Po  drugi strani oz. na določene momente me doleti misel, da gre za isto kvaliteto in dobroto, kot pri Fister, a sem v istem trenutku glede tega skeptičen. Nenazadnje pa sem celo mnenja, da so mi precej podobni zasedbi Cult Of Occult, a se kaj kmalu neham sprenevedati in pridem nekako do zaključka, da so samo zakon! Je počasno, težko in prekleto dobro oz. v drugih besedah, če vam ugajajo Leechfeast vam bodo Meth Drinker pisani na kožo.

Če vam glasbeni mir ponujajo doom ter sludge metal skupine, vam omenjen split album ne sme uiti… je utelešenje melanholično depresivnega glasbenega stanja, ki verjamem, da bo našel topel dom pri marsikomu.

Leechfeast-Aimless

Meth Drinker-Sewer

twitter facebook