recenzije

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

banner
banner

recenzija

1. 7. 2015  Leechfeast & Meth Drinker - Split  (Dry Cough Records, 2015)
Če vam glasbeni mir ponujajo doom ter sludge metal skupine, vam omenjen split album ne sme uiti…

Če se spomnite sem dober mesec pa pol nazaj na veliko naznanjal, da imamo Slovenci v letošnjem letu malo morje novih izdaj, kar pa predvidevam, da ste to tudi uvideli pri recenzijah iz preteklega meseca  (če ne….glej arhiv!!!).

Tokrat nam glasbeno novost predstavljajo težki mračnjaki Leechfeast na skupnem albumu z Meth Drinker.

Leechfeast

Uvodno oz. prvo polovico albuma predstavijo Leechfeast s skladbo Aimless. V malce več, kot 9 minutah nam ponudijo težo že slišanega doom metal pomešanega z melanholičnimi sludge ritmi, kot tudi malenkost  crust jeze (po mojem mnenju jo je malce manj, kot pri predhodnih izdajah). Je instrumentalno nadgrajena glasbena ''mora'' pri čemer se ponovno vrnem na primerjavo s Thou (kot pri recenziji z Marnost –ponovno glej arhiv). Je kvalitetna poguba, ki pri meni ne najde kritike.

Kar bi recimo pri skladbi Aimless izpostavil je ''odtujen'' vokal oz. petje, ki močno spomni na Electric Wizard (nekako najbolj iz Witchcult Today). Definitivno dodana vrednost skladbe za katero upam, da ima nadaljevanje.

Meth Drinker

Za definitivno glasbeno katarzo deljenega albuma pa dopolnijo Meth Drinker s skladbo Sewer. V dobrih devetih minutah in 40 sekundah te objamejo srhljive prispodobe žanrsko nečistoče. Je recimo podobno Grime, ampak se drži svojih načel in svojega igranja. Po  drugi strani oz. na določene momente me doleti misel, da gre za isto kvaliteto in dobroto, kot pri Fister, a sem v istem trenutku glede tega skeptičen. Nenazadnje pa sem celo mnenja, da so mi precej podobni zasedbi Cult Of Occult, a se kaj kmalu neham sprenevedati in pridem nekako do zaključka, da so samo zakon! Je počasno, težko in prekleto dobro oz. v drugih besedah, če vam ugajajo Leechfeast vam bodo Meth Drinker pisani na kožo.

Če vam glasbeni mir ponujajo doom ter sludge metal skupine, vam omenjen split album ne sme uiti… je utelešenje melanholično depresivnega glasbenega stanja, ki verjamem, da bo našel topel dom pri marsikomu.

Leechfeast-Aimless

Meth Drinker-Sewer

twitter facebook