recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

recenzija

27. 7. 2014  Xibalba & Suburban Scum - Split  (Closed Casket Activities Records, 2014)
Nahranite notranji bes ter uničite bližnji kos pohištva!

Prvi pogled… pavza…, drugi pogled… pavza..., vdih…, izdih…, miruj… kratek pomislek in takoj za tem….ODFUK!

Kar ste pravkar prebrali je odziv na skupno izdajo mastno uničevalnih Xibalba ter agresivnih Suburban Scum. Mogoče bom zvenel klišejsko oz. patetično tipično, ampak deljeni album je definitivno na samem vrhu letošnjih HC izdaj še pred samim poslušanjem (tako je, če ti obe skupini ponujata glasbeno potešitev).

Deljeni album v celoti ponuja 5 skladb, in sicer prvi dve Xibalba, preostale 3 pa Suburban Scum, kar pomeni ena sama veselica znotraj maničnega pobiranja agresije iz glasbenega vidika.

XIBALBA

Prvi del, kot sami lahko vidite, pripada Kalifornijskim nihilistom Xibalba, ki pred potopom sveta ponudijo Death Threat in pa Suicide Note. Ok, po eni strani je povsem logično, kaj lahko prejmemo pri Xibalba (eksplozijo težkih in mastnih kitar, ki se nedvomno dobro kosajo z hitro/počasnimi segmenti bobnov), po drugi strani pa še vedno pričakujemo nepričakovano (Hasta La Muerte iz leta 2012 je daleč od pričakovanja – v primerjavi s predhodnimi izdajami).

Za obe Death Threat in Suicide Note lahko rečem samo…. Uau! Najbolj enostavna razlaga za obe je rezultat pri prvem poslušanju albuma Hasta La Muerte. Pomnite, kaj je bila vaša prva misel, ko ste zaslišali uvodno skladbo No Serenity? Predvidevam, da vas je odneslo v horizont vsega mrtvega, kjer so vam mastne in težke kitare nudile eno samo destruktivno in nihilistično videnje, pri katerem je močno vplival tudi vokal.

No, nekakšen enak rezultat boste prejeli tudi pri obeh zgoraj navedenih skladbah. Se recimo nagiba med skladbama Soledad ter Fuck You Pelon, kar pomeni, da se zadeva vrti okoli klasičnega pristopa Xibalba igranja (nekakšna mešanica med HCjem, death metalom, crustom, doom metalom, …)

Perfekcija!

SUBURBAN SCUM

Na drugi strani pa nam 3 skladbe ponujajo domačini iz New Jerseya, ki pa za razliko od ''homiesov'' iz Kalifornije igrajo bolj pristen HC, smer Terror.

Prvo skladbo niti ne rabimo kaj posebno predstavljati, ker gre le za Intro, ki o sledečih skladbah ne pove še prav nič, kar pa nas ponese na skladbo št. 2 Misery Loves Company. Ne bom preveč ovinkaril, kajti realno gledano gre pri inštrumentih za veliko podobnost med Terror, Bench Press ter Trapped Under Ice. Je masa jeze ter uničevanja in točno to, kar bi HC praktično moral biti.

Enako (instrumentalno) lahko rečem tudi za skladbo št. 3 Refuse To Suffer, kjer se agresija samo še nadgradi in notranji občutek destrukcije močno pospeši. Vokalno pa se zadeva praktično samo še nadgradi. V krikih pevca občutimo jezo, agresijo kot tudi destruktivno govorjenje skozi pljuvanje po celotnem življenju.

Kot rečeno gre pri deljeni izdaji za eno izmed najboljših HC izdaj v letošnjem letu, je vse tisto, kar potrebuje HC in njegovi privrženci. Nahranite notranji bes ter uničite bližnji kos pohištva!

twitter facebook