recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

recenzija

13. 5. 2012  Sofy MAjor & Membrane - Split  (Prototype Records, 2011)
Na trenutke počasno in težko in daleč od dolgočasno.

Ponovno dve skupini, ki sta združili moči in naredili skupen izdelek, ki je izredno poslušljiv in po zvrsteh mešan bolj, kot katerakoli druga skupina. Seveda gre za okvirno HC skupini, ampak z močnimi pridihi noise, screamo, metal in post rock zvrsti, ki nam polepša še tako narobe dan. Francoski Sofy Major in Membrane nam ponudita split izdelek, ki je izšel tik pred iztekom leta in na žalost smo rahlo pozabili nanj, ampak nič ne de, z rahlo zamudo vam zaupamo, kako se je ustvarjala glasba v letu 2011.

Torej prvi pristopijo Sofy Major in njihov pristop do glasbe. Zanimivo je dejstvo, da ne glede na različne stvari, ki jih preigravajo, se pri vseh 4 skladbah sliši vpliv večnih skupin in zvrsti, kot npr. Neurosis, Unsane in Botch. Pri Ruin It All dobiš najprej občutek, kot bi poslušal Unsane, ampak na bolj agresiven način, in naslednji trenutek mathcore po principu prvih izdaj Coalesce. Koatično stanje pa se niti ne konča tukaj, ampak se nadaljuje skozi vse skladbe, na katerih dobite na trenutke tudi post rock atmosfero, ki jim jo pri začetnem poslušanju še zdaleč nebi pripisali. Mogoče je edino moteče, da se malo preveč trudijo delati po vzoru prej omenjenih skupin, ampak to kaj kmalu pade v pozabo.

Drugi po vrsti pa nas presenetijo Membrane in njihova zmeda, katero ustvarjajo že od leta 2000. Je kaotično in primerljivo z nobeno drugo skupino. Seveda bi lahko rekel, da so podobni ostalim skupinam, ki preigravajo nekakšen noise rock z math vložki ampak ne v celoti. Kot pri Sofy Major, boste tudi pri Membrane dobili občutek vzora Neurosis, sploh pa pri skladbi Small Fire, na trenutke počasno in težko ter daleč od dolgočasnega,  v naslednjem trenutku pa takoj pomisliš na Deadguy, Helmet in Jawbox, kot naročeno.

Mešanje stilov se v večini ne obnese kaj preveč v dobri luči, ampak v primeru prej omenjenih skupin,je zadeva daleč od slabega in je izredno poslušljiva. Če težko pričakujete nov album od Converge, si morate za kratkočasje nujno zavrteti omenjeni album, ki je vreden vsake sekunde vašega življenja.

twitter facebook