recenzije

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

banner
banner

recenzija

20. 6. 2011  Make It Reign - Sound Asleep As The World Burns  (Dead Truth Recordings, 2011)
Make It Reign … nova skupina, ki išče svoj prostor med staro in utrjeno sceno, polno tetovaž, agresije in ''New Era'' kap z ravnim ''šildom'' ali krajše – moški HC.

Torej, ali se jim bo boj za novo (delovno) mesto med starimi mački obrestoval? Pa poglejmo pod drobnogled in naprej malo spoznajmo skupino in album, katerega nam ponujajo.

Nastanek skupine Make It Reign sega v leto 2007 (dokaj svež bend) in je nastal iz pepela skupine xAFBx. Vaše vprašanje bo zdaj sledeče: ''Koji kurac« je pa xAFBx?'' xARMED FOR BATTLEx ali krajše xAFBx je bila agresivno in nasilno obarvana skupina, ki je bila zavezana k straight edge življenjskemu stilu in bili so prekleto dobri in vredni poslušanja. Če nadaljujemo pri Make It Reign, je skupina prav tako, kakor njihovi predhodniki, izredno nasilna in vredna bolečin pred odrom in vključuje (no shit!) ogromno breakdownovin lomi kosti nežnim melodijam ostalih skupin. Velika verjetnost obstaja, da bodo vaša ušesa ''dobila po pički''.

Album ima zelo všečen naslov (Sound Asleep As The World Burns) in pričakovanja so – glede na naslov albuma –, kar precej velika in glede na svežino skupine je lahko vse skupaj skorajda težko verjetno. Kaj nam torej Make It Reign nudijo novega? Roko na srce – novega čisto nič, torej  ''napumpane'' tipe, polne agresije in z željo po pretepanju vsega, kar je šibko in brezupno (''BBBAAAMMM!!!  Direkt u fris!!!''), kar pa je nam več kot OK in če bi vam bilo lažje, bi album primerjal s skupinami xAFBx, xDEATHSTARx, The Acacia Strain, mogoče tudi celo s Since the Flood … Hitro-počasni bobni, težke in na trenutke počasne kitare, vokalni potop sveta in pa uničevanje vsega, kar pride pod roko.

V 9 uničujočih skladbah dobite za nagrado še močna sodelovanja s skupinami višjega ranga – kot gosta se pojavita recimo Jon iz Winds of Plague pri skladbi Kiss the Dead ter Pete iz xBISHOPx pri Sleeping With Fire.

Definitivno gre za moderen HC-album z močnim death metal pridihom (beri: NE-DEATHCORE) in uničujočimi misli in s produkcijsko milino za ušesa (brez hreščanja in jokanja v mikrofon). Vredno poslušanja za vse, ki vas boli kurac za ves svet in vam diši destrukcija vsega pred sabo (''Kuhinja gre u kurac!'').

twitter facebook