recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

21. 4. 2014  Blistered - Soul Erosion  (6131 Records, 2014)
I'll Wipe My Mind Of The Memories, I Will Destroy Your Legacy,…

Kot v filmu V iskanju sreče (The Pursuit Of Happiness), kjer Will Smith išče srečo s svojim sinom, lahko v trenutnem času lahko rečemo, da smo tudi mi v iskanju konkretno dobrega benda, ki nam bo pognal kri po žilah, kot v najboljših časih, ko scena še ni bila poplavljena z odvečnimi skupinami.

V iskanju dobre HC skupine bi lahko dojeli, kot filmski akt v 3 dejanjih, kjer najprej nastopi vizualno prepričanje naslovnice, potem glasba in še zaključni rezultat.

In tako se nam iz senc modernega časa prikaže sveže obarvana skupina Blistered, ki pa nam glasbeno ponuja vse prej kot še eno odvečno skupino kova For The Fallen Dreams.

I: Visual Resistance

Pri Blistered lahko rečem, da me vizualno spominja na metallic HC skupino Violation, mogoče zaradi barvnih sekvenc ali pa samo zaradi dejstva da sta si skupini precej podobni. Sicer je vidno, da kakšnega vizualnega presežka ni, ker gre konec koncev za samo enostavno barvno paleto, ki ponazarja njihovo ideologijo (smer uničevanja – misli dalje).

II: Sound & Fury

Če ste presegli dejstvo, da nam Blistered vizualno in ideološko ponujajo destrukcijo, potem ste na pravi smeri tudi pri glasbi, kajti pri vseh 6 skladbah gre za eno sami uničevanje skozi težke zvoke HC žanra.

Kar te privleče k poslušanju, je že sam začetek albuma, in sicer s skladbo Rusted. Težki zvoki obdajo instrumentalne dele, ki pa jih hitro nadgradi vokalist in besedilo I'll Wipe My Mind Of The Memories, I Will Destroy Your Legacy,… in potem se zadeva samo še stopnjuje v smeri jeze in ''zmetaliziranega HCja''. Seveda po istem kopitu, ker nam takoj pri drugi skladbi, Life Does Not Satisfy, že postrežejo z močnejšo bas linijo, ki spominja na Sick Of It All in se potem povsem razgradi v smeri Violation. Čista kakovost in jeza.

Korenine, katere gojijo skozi idole začutimo tudi pri tretji skladbi Retribution, kjer v minuti in 45 sekund (približno), postrežejo z hitrim ritmom bobnov – smer HC punk in pa renčavo kričečim vokalom, ki vsebuje nekaj-sekundni ''breakdown'' in potem samo še vrhunski zaključek. Vsebuje vsega po malem in ravno tisto, za kar lahko rečem, da stoji HC.

Besedila pa me ponovno udarijo pri skladbi Coldest Blood, kjer se vokalist Lennon Livesay iz dna duše dere Slash My Wrist To Drain Myself Of The Blood That Bonds Us, I Choose Death Over A Life Shackled To Your Name,… In za tem samo še destrukcija znotraj težkega žanra.

III: Set Your Goals

Vseh 6 skladb se odvije v pozitivnem presenečenju, pri katerem dobrega rezultata nisem ravno pričakoval. Verjamem, da se skupini Blistered piše svetla prihodnost, in upam, da to ni njihov zadnji material, ker zadev na omenjeni princip na sceni primanjkuje, in si jih posledično želimo še in še…

twitter facebook