recenzije

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

banner
banner

recenzija

11. 3. 2013  Kongh - Sole Creation  (Agonia Records, 2013)
pička

Pred seboj imate recept za najbolj nezdravo možno lazanjo. Ko je ta behemot uničenih notranjih organov pečen, se z njega cedijo mitološke količine sira čez grmade mesa izjemno sumljivega porekla, ki po vsej možnosti vsebuje hčerinega psa, ki ste ga včeraj pijani pofurali. Z valjarjem. Trikrat. Mogoče so še tu in tam kakšni zametki zgnitih podgan, ki ste jih našli v ženini pizdi, katere se je pred tem v zadnjih letih dotaknil samo vaš senilen poštar.

Ta gurmanski fuck-off vam zabetonira želodec. Ko se poleže, dobite univerzalno senzorno deprivacijo in uničeno motoriko. Namesto dreka vam iz drugega konca prebavnega trakta prileze skupek delcev, ki je v vseh možnih agregatnih stanjih (tudi tistih, ki ne obstajajo) in prepreden z ličinkami.

In ta lazanja ima še eno lastnost. Okus ima boljši, kot pa če bi lizali angelsko pizdo. Ob hranjenju s tem monolitom okusov ste se naučili ejakuliranja skozi usta in čeprav po letu 1969 jočete vsak dan ob kričanju, je tokrat prvič, da od sreče, ker vas je evforija okusa prevzela. To, da je ta jed strup, ni važno. Boli vas kurac, itak ste živeli predolgo. Zakaj ne bi za finale še zjebali dreka, ki bo na vas delal obdukcijo in bo namesto notranjih organov naletel na … nekaj.

Kaj storiti s takšnim receptom? Ga pustimo kakršen je? Ne. Dodamo ocvirke, še kakšno meso sumljive barve in še bolj sumljive cene, mogoče več sira. Preberite sestavine … več kot je E-jev, boljše je. Ne znate izgovoriti določenih sestavin? To so lahko samo vitamini in minerali. Ali pa ima več kot 4 črke.

Je pa tu druga varianta. Da lazanjo predelamo v vegansko. Kakšna je po tem? Ma faking ogabna, pička ti materna.

Kongh so imeli takšen recept za svojo glasbo. O, ja. Ob komadih smo čutili, kako nam gnije notranjost, kako nam možgani razpadajo v kupčke sluzi, kako se kosti lomijo in kako se nam koža lušči. S svojim zvokom so požrli naše mentalno zdravje. Kolikor ga je še ostalo.

No, sedaj so pred nas postavili pladenj s pokrovom. Dvignejo pokrov in pod njim se skriva neka pizdarija s sojinim 'mesom', nekim kurčevim ultradragim brez okusa nadomestkom za sir in podobnimi stvarmi ob katerih bi raje videli, da bi se vam pizda zagnojila in samo sebe požrla.

Sole Creation sicer prvo daje upanje z naslovnico. Samo poglejte jo. Če bi videli to žwal z naslovnice v živo, bi si zagotovo rekli 'pičkumaternu, ta pizdarija je faking ogromna' in potem bi vas požrla in bi umrli za vedno. Upanje vzbudi tudi prvi komad. Ko udari prvi šus, se z našimi zvočniki zgodijo neizrekljivosti. A potem pride nek cmerav metro seksualen vokal in celotna masivnost se malo pomiri. S tem se pomiri tudi prvotna navdušenost.

Saj so Kongh imeli že prej dosti umirjenih delov, ampak ti so bili psihedelični, bolni, psihopatski … ti zdaj so pač nekam bolj prijazni. Kot, da bi se v 120 dneh Sodome znašli puhasti zajčki, ki bi jezdili na mavricah sreče in večnega sočutja.

Ali zveni, kot da je Sole Creation totalno kurčev? To je zato, ker … ni. Cel album premore cele štiri komade, ki trajajo med 10 in 15 minut in niti niso preveč mimo. Prvi komad, če odmislimo tisto jamranje, je kar impresiven. Ostale tri četrtine albuma so pa pač samo poslušljive. Se najdejo trenutki slastno turobnega vzdušja, se najdejo masivni deli, ki zavibrirajo po naughty bits, se najdejo deli, kjer monstruozen kruleč vokal nadfukljivo reže čez glasbo in tako naprej.

Sranje je, ker se sliši, da so se držali nazaj. Glede na prejšnje izdaje je ta album pač tisti pomirjen mlajši brat, ki dela v pisarni in občasno obiskuje svoje starejše brate v zaporu, ki so tam zaradi mešanice koprofilije, pedofilije, zoofilije, glam rocka, še hujše pedofilije in lubadarjev.

Tamed Brute indeed.

twitter facebook