recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

recenzija

6. 4. 2014  Shin To Shin - Shin To Shin  (A389 Recordings, 2014)
Hvala A389, da ste me/nas ponovno zadovoljili na glasbenem področju.

Nobena skrivnost ni, da obožujem Integrity in vse, kar povezuje celotno holy terror sceno. In temu primerno obožujem tudi skupine, katere se z Integrity povezujejo po članih, sodelovanju, žanru,…

Razvejana veja Dwidovega drevesa pa sega tudi do skupine Shin To Shin.

Omenjeno skupino tvori Aaron Melnick, katerega nekateri bolje poznate od Integrity izdaj Those Who Fear Tomorrow, Systems Overload, Humanity Is The Devil ter Seasons In The Size Of Days.

Melnick je bil poleg Helliona eden izmed najbolj prepoznavnih članov zasedbe in njegovo tipično kitarsko ''soliranje'' je v 90-ih bil prepoznavni instrumentalni znak nesmrtnih Integrity.

Melnick pa svojo negativno stran HC zvrsti ni tvoril samo pri Integrity, kajti kaj kmalu po odhodu iz legendarne skupine je ustanovil bogokletno skupino, imenovano In Cold Blood, skupaj s svojim bratom Leonom Melnickom.

Melnickova In Cold Blood skupina je bila oz. še vedno je tisto, kar lahko od bivšega Integrity člana pričakuješ. Instrumentalen negativizem, ki časti Dwidovo Integrity skupino (najboljša in najlažja razlaga).

Po dveh izdajah pa so prenehali oz. so si vzeli ''pavzo'', delovati tudi In Cold Blood, ampak to seveda ni ustavilo gonilno silo skupino Melnicka, ker kaj kmalu je nastala Shin To Shin, kar pa seveda nam prinese tisto, kar smo slišali pri Integrity ter In Cold Blood (''spoiler alert'').

Istoimenski album Shin To Shin, nam za začetek prinese instrumentalni uvod, imenovan pač Intro. Gre za tisti thrash metal solo, ki je bil, kot rečeno, že navzoč pri Integrity albumih.

Konkretno nabiranje energije skozi nesmrtne kitarske vložke.

Po uvodnem ''soliranju'' pa se zadeva pričakovano prelevi v skladbo Shin To Shin (ne gre za pomoto, ker je skladba imenovana Shin To Shin).

V primerjavi z Integrity ter posledično tudi z In Cold Blood gre tukaj za bolj počasno igranje ''Integrity'' skladb, vokal pa je bolj globok kot pričakovano. Gre za ''zmetaliziran'' HC, katerega na trenutke gradijo elementi death metala stare šole (najbolj primerni za to razlago so Bolt Thrower ter Grave).

Za skladbo Shin To Shin pa prejmemo apokaliptičen pristop, imenovan Extinction.

Hitrejši ritem, vokal na mestu (kot pri predhodni skladbi) in pa neuničljiva energija, ki marsikaterega holy terror oboževalca obda s posesivno jezo.

Extinction ima recimo v sebi tisti Integrity dodatek, ampak me na trenutke ponese na Ringworm področje, kjer se vse skupaj pospeši, ideologija pa seveda ostane tam, kjer je najbolj primerna, in sicer v sklopu negativizma.

Da bo zadeva popolna, pa se Shin To Shin za zaključek nepričakovano obrnejo na nežno instrumentalno sanjarjenje, pod imenom Maia.

Milina po uničujočem opustošenju skozi umirjeno post rock obarvano nežnost kitarskega igranja.

Hvala A389, da ste me/nas ponovno zadovoljili na glasbenem področju.

twitter facebook