recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

recenzija

28. 5. 2015  Human Host Body - Severe Collapse  (Panda Banda Records, 2015)
FOR ANARCHY! FOR WILDERNESS!

O Human Host Body iz moje strani ni potrebno izgubljati besed, ker gre za eno izmed tistih skupin, ki mi na slovenskih tleh lajša slušne bolečine odurne moderne glasbe.

Prvi pravcati album (gre za prvi LP omenjene zasedbe) slovenske zasedbe, kot sami vidite nosi naslov Severe Collapse in je skupek skladb, katere so v večini bile slišane in nekatere, katerim sem/smo priča pri trenutni izdaji.

Torej če Severe Collapse malce razdvojimo, vidimo, da so Only The Fools Pt. II, Sum Of Anger, Leviathan ter Sankcije bile slišane na kasetni demo izdaji 4 demo songs leta 2013, katerega smo recenzirali tudi na naši strani (http://www.profanity.si/recenzije/4-song-demo).

Če obudimo spomin so nam pri navedenih 4 skladbah ponudili agresivno mešanico crusta, HCja ter black metala in s tem podžgali marsikaterega novinca na sceni. No te iste skladbe nam pri Severe Collapse prinesejo samo obujanje pozabljene želje po domači agresiji. Brez olepšav in brez poneumljanja naroda.

Skladbi Forward To Collapse ter Otvorimo Oči najdemo na deljenem albumu z Devastated iz leta 2012, kjer je recept bil okvirno enak le, daje zadeva bila malce bolj osredotočena na sam crust/HC, kot pa na počrnjeno verzijo demo albuma.

Storms To Come, Of Ethnocide, Severe Collapse, Only The Fools Pt. I ter Second Wave pa se na Severe Collapse pojavijo (iz mojega vidika), kot novost. Vseh 5 skladb ponuja voljo (besedila) po destrukciji, svobodnem življenju, anarhiji, kolapsu vseh korporacij, kot tudi vsega, kar uničuje zatiranega človeka (kjer se nahajamo navadni smrtniki). Gre za realnost, katero doživi večina od nas…na žalost.

Instrumentalno pri zgoraj navedenih skladbah prejmemo preoblikovanje crusta v luči svojih pod žanrov in sicer od običajnega crust/d-beat rajanja pa vse do black metalskega norenja, ki me, kot 2 leti nazaj spomni na skupino Panopticon.

Pri vseh 11 skladbah lahko ponovim tisto zaključno misel, ki so je že uporabil pri demo kaseti, ki se je glasila, da je izdaja vredna vsake minute vašega življenja in vam bo zapolnila manjkajočo glasbeno praznino.

FOR ANARCHY! FOR WILDERNESS!

1.Only The Fools pt.II

2.Sankcije

3.Storms To Come

4.Severe Collpse

5.Second Wave

6.Sum Of Anger

7.Leviathan

8.Forward To Collapse

9.Of Ethnocide

10.Only The Fools pt.I

11. Otvorimo Oči 

twitter facebook