recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

recenzija

12. 4. 2011  Crowbar - Sever The Wicked Hand  (Century Media, 2011)
Spodobi se in pravično je, da se v času vzpona sludge metala z odlično ploščo izkaže tudi band, ki je dve desetletji nazaj v New Orleansu vse skupaj pravzaprav začel.

Šest let je tega, kar se je pisalo leto 2005, v katerem so Crowbar objavili prejšnji album Lifesblood For The Downtrodden. Ta nikakor ni bil slab, a Crowbar zmorejo več, česar se poslušalci omenjene zasedbe zavedajo, če ne drugače pa od leta 1993 izdanega albuma Crowbar. Za Crowbar je Sever The Wicked Hand pravzaprav nov začetek, saj je mastermind banda, Kirk Windstein, ob sebi zbral popolnoma novo zasedbo, navezal nove stike v glasbeni industriji ter po spremembah svojih vsakdanjih navadah ponovno postal ena izmed kreativnih velesil neworleanske metal scene.

Sever The Wicked Hand je močan album, ob katerega poslušanju že po prvih rifih in prvih vokalnih linijah veste, da so to Crowbar. In to v svoji najboljši formi. Še vedno igrajo nizko kot se le da in skozi cel album obdržijo zasvojljivo fluidnost, k čemur pripomorejo tudi elegantne menjave tempa. Da o tem, da je Kirk s svojim vokalom še vedno tako odlično ogorčen kot pred dvema desetletjema, sploh ne izgubljam besed… Pa čeprav je tokrat prvič snemal vokale trezen.

Na novem albumu so Crowbar obdelali vse od počasnih, težkih, a še vedno melodičnih komadov po zgledu zgodnjega materiala pričujoče zasedbe, do pravzaprav hitrih, hardcoreovsko naravnanih komadov kot sta “The Cemetery Angels” ali “Cleanse Me, Heal Me”. Za slednje bi si skoraj upal trditi, da je Kirk navdih zanje dobil v svojem delovanju v zasedbi Kingdom Of Sorrow. Občasen, subtilen vonj po doomu in stonerju albumu doda še dodaten čar in dodatno dimenzijo.

Crowbar so z novim albumom dokazali, da so sposobni napisati in posneti svež in zanimiv album, pri čemer se ne izneverijo svoji preteklosti. Brez dvoma gre lahko Sever The Wicked Hand kar takoj po izdaji med osnovno sludge gradivo. Da, sludge metal ima še vedno svoje Iron Maiden.

Avtor:
twitter facebook