recenzije

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

banner
banner

recenzija

12. 4. 2011  Seven Sisters of Sleep - Seven Sisters of Sleep  (A389 Recordings, 2011)
Album poimenovan enako kot bend se premika v slabih 20 minutah, a v njem skriva vse od dooma do black metala pa vse do dobrega klasičnega HC-ja, kot ga poznamo. Vse skupaj se sliši več kot prekleto dobro.

Moje seznanenje z bendom, ki sliši na ime Seven Sisters of Sleep je prišlo skozi težak in mračen bend OAK, trdni in temačen doom, katerega je v javnost spustila založba A389 Recordings in seveda sem hotel izvedeti več o takšnih bendih. Takoj po obisku njihove spletne strani sem opazil, da je to dobeseden raj za Holy Terror bende in »jebem ježa«, če ne bom »počekiru« še par stvari na omenjeni založbi. Skratka, sedem sester spanja predstavlja v bistvu 5 moških, ki so daleč od tega, da bi spali ali pa preigravali zaspano glasbo »a la« Sabaton, Nightwish in ostale »crap« glasbe, ki naj bi se skrivala pod pojmom ekstrema.

Album poimenovan enako kot bend se premika v slabih 20 minutah, a v njem skriva vse od dooma do black metala pa vse do dobrega klasičnega HC-ja, kot ga poznamo. Vse skupaj se sliši več kot prekleto dobro.

Besedilno je pa še večji »šus« kot igranje: v tekstih je vse živo – od zlobnega duhovnika, politike pa do večne teme na zemlji, povzročene s strani človeštva. Stvar je namenjena trpljenju in brutalnosti in spoznavanju temne strani HC-glasbe. Skratka, če si se naveličal glasbe. katero poslušaš že 20 let, 20 mesecev, 20 dni ali pa če si po 20 urah naveličan bendov kot so Metallica, Iron Maiden, Megadeth in si pripravljen novih stvari. temačnejših besedil in težkega igranja inštrumentov. je zadeva več kot priporočljiva in »a must have« na vsaki polici Holy Terror oboževalca. Plošček skrivnosti vas kliče …

 

twitter facebook