recenzije

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

The Canyon Observer

NØLL

banner
banner

recenzija

30. 10. 2013  Skeletonwitch - Serpents Unleashed  (Prosthetic Records, 2013)
Album ne sodi med njihove najboljše izdaje. Je pač tisto, kar so že izdali v preteklosti oz. z drugimi besedami – kot bi Immortal igrali thrash metal brez corpse painta.

Nekatere skupine skozi leta in izdaje svoj stil rad spreminjajo na boljše oz. na slabše. Druge pa raje ostajajo pri preverjenem receptu in se njihova evolucija dogaja počasneje – če sploh. Skeletonwitch v tem primeru spadajo v drugo kategorizacijo, kar pomeni, da tudi pri zadnji izdaji ne boste slišali bistvenega odstopanja glede na npr. Forever Abomination.

Izpod produkcijskih rok Kurta Ballouja se album začne z istoimensko skladbo Serpents Unleashed, kjer preidemo na poznana tla mešanja thrash norij Natea Garnetta ter Scotta Hedricka, kjer vse skupaj popestri še udarno bobnanje Dustina Boltjesa. Vokalno gre le za hrapav – ''black metalski'' vokal Chanca Garnettea, ki smo ga bili vajeni pri vseh izdajah. Če se na kratko in na hitro spomnite na zadnje tri izdaje skupine ter pri tem pomislite, ali je bila pri vokalu kakšna sprememba, vam bo kaj kmalu jasno, kaj sem mislil povedati s prej napisanim.

Dejstvo je, da določenega eksperimentiranja in sprehajanja med žanri pri Skeletonwitch ne bomo prejeli, se pa na albumu Serpents Unleashed najdejo momenti, kateri bodo album naredili prepoznaven.

Določene skladbe v sebi nosijo meni in tebi ljube solo vložke, kateri zasenčijo mnoge skupine in pa tisto temno ter robustno black metal spogledovanje ter ''fuck you attitude'', ki smo ga vajeni pri Darkthrone (skladba Beneath Dead Leaves). Med ključno dobrimi solo vložki je omembe vredna skladba From A Cloudless Sky, katera prinese thrash metal, kot bi ga igrali npr. At The Gates. Je thrash, a nekako vsebuje elemente melodičnega death metala.

Serpents Unleashed je lekcija v odnosu do korenin in vplivov. Nobenih teatralnih presenečenj, nobenih vmesnih neskončno dolgih ''interludov'' in pa seveda nobenih modernih zadev, ki bi album naredili ''in'' ali pa v sklopu ostalih modernih skupin. Album ne sodi med njihove najboljše izdaje. Je pač tisto, kar so že izdali v preteklosti oz. z drugimi besedami – kot bi Immortal igrali thrash metal brez corpse painta.

twitter facebook