recenzije

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

banner
banner

recenzija

28. 12. 2011  Midnight - Satanic Royalty  (Hell's Headbangers, 2011)
''Vsi komadi si delijo skupen duh, a se v niansah tako razlikujejo, da jih je moč po posluhu ali dveh brezhibno ločiti. Od klasičnih Midnight skladb, kot je Satanic Royalty prek 'Frost momenta v obliki pesmi Necromania do himne Shock 'Till Blood, vse skladbe rušijo v pravem Midnight duhu!''

Švic, sleaze, distoržn - glavni (in pravzaprav edini) modus operandi ameriškega one-man metal čudeža Midnight. EP Farewell to Hell je Athenarja postavil na zemljevid underground metala (tip se je nenazadnje le domislil naziva Black Rock 'n Roll...), kratek posnetek, ki je v nekaj minutah kanaliziral vso energijo metala šole Venom, Motörhead etc. LP potemtakem ne bi smel biti nič slabega, ne? Pač še več boljšega, drži?

Pri večini zvrsti bi se gotovo dalo ravnati po tej misli, a se gre obenem tudi spomniti dejstva, da se zvrst metala, s katero Midnight onesnažujejo svet pogosto slabo obnese na daljših posnetkih. Surov, ultra-catchy, punkovsko obarvan metal lahko precej hitro zbledi, če se vleče čez deset istih komadov. Midnight pa se na albumu Satanic Royalty niso ujeli v karkoli temu podobnega, saj se Athenar očitno odlično zaveda prednosti in šibkosti svoje viže. Vsi komadi si delijo skupen duh, a se v niansah tako razlikujejo, da jih je moč po posluhu ali dveh brezhibno ločiti. Od klasičnih Midnight skladb, kot je Satanic Royalty prek 'Frost  momenta v obliki pesmi Necromania do himne Shock 'Till Blood, vse skladbe rušijo v pravem Midnight duhu!

Vsekakor gre omeniti, da so Midnight uvedli tudi kakšno novost; Violence on Violence je eden hitrejših komadov, s katerimi je Athenar kdajkoli trgal ušesa, Shock 'Till Blood pa uvede pravo heavy metal melodiko '80s NWOBHM kova. Sicer pa je Satanic Royalty zmes vsega, kar ima poslušalec hudičevega rock 'n' rolla najraje; rockerski groove v bobnanju, divje bluzerske solaže, grmeče basovske linije in kričanje na vrh pljuč čez rife, ki se zakopljejo globoko v možgane in ne odidejo zlahka. Hell's Headbangers seveda tudi tokrat poskrbi za odlično zapakirano vinilko, ročno naslikan cover in mnogo koz, sveč in pentagramov povsod po embalaži, kar zaključi celoten krog tega albuma: Satanic Royalty je metalpunk najvišjega reda, ki ga nikakor ne gre zgrešiti le tistim, ki zdržijo pol ure neokrnjenega Black Rock 'n' Rolla!

twitter facebook