recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

20. 4. 2015  Harm's Way - Rust  (Deathwish Inc. Records, 2015)
Gre za skrbno dodelan in dovršen album, ki ga priporočam vsem, ki jih masa agresivne glasbe pomirja.

Končno je pred nami večkrat napovedan album predstavnikov težke kategorije HC zvrsti Harm's Way, ki nosi naslov Rust. Po ''sprehajanju'' na internetnih straneh sem pri nekaterih komentarjih (Američani pač) opazil, da Rust ne bo nič drugega, kot mali album Blinded, ki ga je skupina izdala leta 2013. Načeloma so bili komentarji usmerjeni na dejstvo, da bo ponovno šlo za nekakšen povprečen izdelek, ki ponuja ''zmetaliziran'' HC.

Ampak temu verjemite ni tako in upam, da imajo po slišanem albumu (Ameriški) skeptiki ranjen ponos.

V prvi fazi Rust ni Blinded (razen vokalno) in vsebuje ogromno novitet, ki jih po eni strani ni bilo za pričakovati, po drugi pa smo lahko malenkost vse skupaj pričakovali, ker so konec koncev med snemanjem albuma večkrat omenili ogromen vzor industrial zasedbe Godflesh, kar je občutiti že na samem začetku albuma (Infestation), kot tudi pri preostalih 9 skladbah (nekje malce manj – drugje malce več).

Osebno mi je zadeva na prvi vtis delovala precej ''nu-metalsko'' ampak je v bolj podrobnem poslušanju občutiti tudi pridih zasedbe Celtic Frost kot tudi Machine Head, ker poleg tistega pristnega Godflesh zvoka prejmemo tudi močne groove elemente (na trenutke me spominja na kreacije skupine Pantera po drugi strani pa smo priča tudi momentov Roots Bloody Roots - Sepultura) in pa tudi robustnost že omenjenih Celtic Frost.

Kombinacija novih elementov najbolj preseneti pri skladbi Amongst The Rust, kjer gostuje Colin Young (Twitching Tongues), kot tudi Emely Jancetic, ki ob barbarskem vokalu pevca Hammers McPliguea (vzdevek), ponudita zastrašujočo atmosfero destrukcije in agonije.

Rust je v celoti kompleksen HC album, ki ga je na trenutke težko definirati, kot HC album – je sklop predhodnika Blinded, ki se kot rečeno (v večjem deležu) meša z močnim pridihom industrije Godflesh, groove momenti Pantere in Machine Head in pa surovosti zasedbe Celtic Frost.

Gre za skrbno dodelan in dovršen album, ki ga priporočam vsem, ki jih masa agresivne glasbe pomirja.

1.  Infestation

2. Law Of The Land

3. Cremation

4. Hope

5. Cancerous Ways

6. Amongst The Rust

7. Disintegrate

8. Docile Bodies

9. Turn To Stone

10. Ease My Mind

twitter facebook