recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

24. 3. 2014  Circle of Witches - Rock the Evil  (Metal Tank Records, 2014)
Gre za glasbo, ki ustreza predvsem poslušalcu, ki išče nezahtevno glasbo, katera hitro vstopi v uho.

Po kratkem premoru je v spletni nabiralnik znova padla promo pošiljka založbe Metal Tank, ki je do sedaj med domačimi bendi izbirala najboljše ter v glavnem izdajala njihove prvence. Tokrat pa je na meniju italijanska zasedba Circle of Witches s ploščo Rock the Evil, ki tudi zvokovno nudi odtenek drugačno zvočno doživetje, kot smo ga vajeni od MTR...
Circle of Witches obdaja močen vonj po bencinu, saj njihovo glasbo gre opisati kot zanimivo mešanico Kyuss in Motörhead. Četudi grozodejna naslovnica na to ne nakazuje, glasba ni pretenciozna in prepotentna, najraje bi jo opisal kot visokooktanski r'n'r. Format skupine temu ustreza, saj gre za formulo, ki je za tako glasbo preverjena - gre namreč za power trio.

Glasba je enostavna, izvedba pa precej kompetentna (sploh kar se tiče ritem sekcije), a pri kitari in vokalu že zgodaj škripne. Skladba Going to Church uvede občasne fuše na kitari in vokalu, ki se plošče v manjši meri držijo, a se pojavi še nekaj, kar dosti bolj moti. Circle of Witches so bend, ki je močno zasidran v tradicijo angleškega hard rocka in heavy metala, zato resnično ne štekam, čemu služi hetfieldovski "YEAH!" tam nekje vmes; zloraba wah-wah pedala in občasni deli, ki posledično spomnijo na (Re-)Load obdobje morijo spevno rockersko vzdušje plošče Rock the Evil.

Ko pa so vklopljeni v taprav šteker, so Circle of Witches na dobri frekvenci. Skladba Hell 'n' Roll spomni na Venom in je dobra hardrockerska himna, Holy Man's Girlfriend pa se uspešno povzpne v punkovske oz. thrasherske vode. Gre torej za glasbo, ki ustreza predvsem poslušalcu, ki išče nezahtevno glasbo, katera hitro vstopi v uho. Circle of Witches se tega zavedajo in omenjeno najbolje izkoristijo prav pri refrenih, ki radi ostanejo v spominu in bi se počutili domače tudi na radiu.

Četudi nihče pri takšni glasbi ne pričakuje nekih cerebralnih presežkov, mi vseeno manjka elana na področju naslovov skladb (Pussy Juice? A res?), s strani glasbe pa največ zanosa pokažeta boben in bas - slednjega pogosto odnese v zavidanja vredne solo vložke, medtem ko bobnar tokom celotne plošče drži groove, a ga včasih raznese skozi resnično divje prehode. Skladba Southern Wolves Strike Again je odličen primer tega kot dokaz, da ima ritem sekcija benda Circle of Witches očitno že nabor izkušenj za sabo. Stalna raba bluesovskih lickov in ista solaža na wah pedalu pa vsakič znova izzove grenkejši priokus že slišanega, oziraje tako na ostale bende kot ostale pesmi Circle of Witches samih.

Rock the Evil je torej plošča, ki je izvedena in zasnovana solidno, v načrtih pa se tu in tam znajde kiks ali pa del formule, ki je bil preverjen že prevečkrat. Dober album za nekoga, ki išče zabavo in v hard rocku išče spevnost, obenem pa tudi odgovori na vprašanje "Ne vem, a bi Motörhead, Ramones ali Black Sabbath, kaj zdaj?" Circle of Witches slogovno sicer res predstavljajo težišče omenjenih treh velikanov, po kakovosti glasbe pa so zgolj solidni. Vsekakor niso slabi, ampak tudi ne odlični: torej solidni.

twitter facebook