recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

20. 10. 2011  Suffokate - Return To Despair  (Mediaskare, 2011)
Če si oboževalec te zvrsti ali pa skupin a la Whitechapel, Catalepsy, Carnifex in I Declare War, je zadeva super zate, če pa nisi ravno v teh vodah, pa ti zadeve ne priporočam.

Spomnim se leta 2004 in prve izdaje skupine Suffokate, imenovane Oakland. To je bilo nekako takole … Džn Džn Džn Džn … Bree bree bree bree … 3… 2 … 1 … BREAKDOWN!!!

 No, ne bom jih kritiziral zaradi tega, ker roko na srce, kdo pa ni leta 2004 uporabljal breakdownov!? Praktično vsi novi bendi so bili obsedeni z njimi in tako so svojo pot tudi začeli Suffokate, ampak so to delali s stilom, brez ženskih frizur, brez ozkih hlač in brez jokajočih besedil o zlomljenih srčkih. So predstavniki ''moške strani'' te zvrsti  (če imamo npr. Bring me the Horizon smer - ozke hlače, lepo urejene ženske frizure, itd. Ter drugo, npr. Despised Icon moški smer, ki ne vedo, ali bi igrali HC ali pa death metal, besedila so pa super.) In tako se je celotna zgodba Suffokate začela …

Če preskočimo par let in se ustavimo v letu 2010,so se po nekaj letnem premoru (6 let!!) vrnili z težino novega stoletja, No Mercy, No Frogiveness, ki pa ni bila nič kaj drugačna od prve (enak recept, enak rezultat) in stvar je kar precej ostala monotona (razen skladbe Force Fed, ki je celo malo drugačna in edina svetla točka na albumu). Po tem izdelku so hitro padli v pozabo, dokler ni prišlo leto 2011 in Suffokate so izdali nov album Return to Despair.

Kaj lahko pričakujete od novega albuma? Ali bo enak prvi in drugi izdaji? Ali pa so se fantje odločili za novo vsebino?

Ok, roko na srce, gre za deathcore skupino in recept je seveda enak (ker fantje pač nočejo eksperimentirati z ostalimi zvrstmi) in album je praktično identičen prvem in drugem. Blast beats? Check! Hitra menjava hitrosti  in ritma? Check! Growl in scream vokal? Check! Vsaj 2 breakdowna na 2 minuti? Check … In to se ponavlja v vseh skladbah.

Res je, da se tu pa tam najde svetla točka albuma (Vanishing in Dissolving - instumental, kjer niti ne potrebuješ breakdowna), ampak še vedno  album ni glasbena perfekcija in v tem stilu tudi noben nikoli ne bo.

Če si oboževalec te zvrsti ali pa skupin a la Whitechapel, Catalepsy, Carnifex in I Declare War, je zadeva super zate, če pa nisi ravno v teh vodah, pa ti zadeve ne priporočam. Iskreno povedano, to ni nov Reign in Blood in prav tako to ni Master of Puppets, je pač običajna izdaja deathcore zvrsti v oceanu skupin, ki to zvrst preigravajo.

Če vas to ni prepričalo, si jih lahko ogledate 6. 12. 2011 v Orto baru, kjer bodo Suffokate prikazali, kako narediti brutalen vsakodnevni deathcore izdelek na 22-to potenco.

twitter facebook