recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

29. 8. 2014  Epicardiectomy - Putreseminal Morphodysplastic Virulency   (Coyote Records, 2014)
Epicardiectomy ne vedo, kaj je to visok ton.

Epicardiectomy je death metal bend iz Prage. Še eden v vrsti tistih s skorajda neizgovorljivim imenom in neberljvim logotipom. Mogoče se ga spominjate po izdajah, kot sta demo Ulcerous Cadaveric Decrepitation (2011) ali pa album Abhorrent Stench  of Posthumous Gastrorectal Desecration (2012). V vsakem primeru so za vas pripravili nov izdelek, naslovljen Putriseminal Morphodysplastic Virulency. Poezija.

Epicardiectomy ne vedo, kaj je to visok ton. No, mogoče z izjemo zvonca na ride čineli in občasnega škripanja na kitari. Zaprisegli so nizkotonskemu rifanju in kruljenju, ki ga z blast beati spremlja hiphoper Milan, ki sicer poskuša zveneti čimbolj podobno šivalnemu stroju.

Bend navdihujejo žanrski klasiki kot so Cannibal Corpse, Devourment in rojaki Pathologist. Osvojili so brutalno “carcassovsko” medicinsko retoriko, s katero opisujejo neskončne možnosti zlorabe in uničevanja človeškega telesa. Njihova metaforika razkriva temačno stran medicine kot mehanizma oblasti in nadzora, ki s svojim delovanjem nenehno posega v temelje človeškega stanja. Hkrati oblikujejo tudi nekakšno cronenbergovsko videnje sveta, iz katerega je razvidna nestabilnost naših identitet in teles, ki so podvrežena pošastnim posegom, grotesknim mutacijam in transgresijam… Kardiovaskularno povprečno.

 

twitter facebook