recenzije

Mgła

Age Of Excuse

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

Dalstroy

Bite the Spirit

banner
banner

recenzija

29. 8. 2014  Epicardiectomy - Putreseminal Morphodysplastic Virulency   (Coyote Records, 2014)
Epicardiectomy ne vedo, kaj je to visok ton.

Epicardiectomy je death metal bend iz Prage. Še eden v vrsti tistih s skorajda neizgovorljivim imenom in neberljvim logotipom. Mogoče se ga spominjate po izdajah, kot sta demo Ulcerous Cadaveric Decrepitation (2011) ali pa album Abhorrent Stench  of Posthumous Gastrorectal Desecration (2012). V vsakem primeru so za vas pripravili nov izdelek, naslovljen Putriseminal Morphodysplastic Virulency. Poezija.

Epicardiectomy ne vedo, kaj je to visok ton. No, mogoče z izjemo zvonca na ride čineli in občasnega škripanja na kitari. Zaprisegli so nizkotonskemu rifanju in kruljenju, ki ga z blast beati spremlja hiphoper Milan, ki sicer poskuša zveneti čimbolj podobno šivalnemu stroju.

Bend navdihujejo žanrski klasiki kot so Cannibal Corpse, Devourment in rojaki Pathologist. Osvojili so brutalno “carcassovsko” medicinsko retoriko, s katero opisujejo neskončne možnosti zlorabe in uničevanja človeškega telesa. Njihova metaforika razkriva temačno stran medicine kot mehanizma oblasti in nadzora, ki s svojim delovanjem nenehno posega v temelje človeškega stanja. Hkrati oblikujejo tudi nekakšno cronenbergovsko videnje sveta, iz katerega je razvidna nestabilnost naših identitet in teles, ki so podvrežena pošastnim posegom, grotesknim mutacijam in transgresijam… Kardiovaskularno povprečno.

 

twitter facebook