recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

14. 6. 2011  Misery Index - Pulling Out The Nails (kompilacija)  (Hammerheart Records, 2011)
''Upamo, da gre za finalno reprezentacijo raznih inkarnacij benda v preteklih 8 letih.''

So zapisali Misery Index ob prvem izidu kompilacije Pulling Out The Nails (2003), ki je dobila ime po prvi pesmi, ki jo je zasedba kadarkoli napisala.

Misery Index so torej tovrstno kompilacijo prvič izdali leta 2003, in sicer na lastni založbi Anarchos Records in jo prodajali zgolj na koncertih. Do takrat so izdali že kar nekaj EP-jev, split 7''-ev in še kaj, s tovrstnim početjem pa niso prenehali niti danes (ravnokar je izšel single Siberia).

Zakaj je potem založba Hammerheart Records ponovno izdala ta izbor dobrih 30 komadov ubijalskega death grinda? Ali gre le za denar? Verjetno ne, saj jo ponuja po lepi in nizki ceni. Mogoče zato, ker jo je zvočno ponovno obdelal Scott Hull? Morda. Morda je tudi kakšna sličica druge barve ali pa ovitek diši po stari zbirki kaset frenda, ki vas je nekoč spoznal z Repulsion.

Vendar je razlog verjetno ta, da bi vsi zbiratelji končno na enem mestu imeli zbrane vse izdaje, ki so izšle ob 4 uradnih studijskih ploščah (ki jih dobite na Relapse Records, prva pa je reizdana pri založbi Metal Mind). To so EP-ji Overthrow, Dissent in Hang Em High ter predvsem split CD-ji ali pa 7'' Created To Kill, split z Mumakill, Commit Suicide, Structure Of Lies, Bathtub Shitter, določene priredbe (tale od Terrorizer res ubija!, seveda pa se najde ša kak hit od Disrupt, Napalm Death, Minor Threat) in še kakšen live štikelc ter aktualni single Rulling Class Canceled. Kot poseben bonus lahko omenim akustično verzijo komada Discordia, ki s tistim basom in srceparajočo kitaro zveni dejansko super (nekako tako kot Slipping od kultnih SxE hardcorovcev Strife).

Vsega skupaj imate na CD-ju 30 komadov, katerih zvočna kvaliteta pa ne spominja na demote od Mantas iz leta 1985 (kar je prvi pravi znak natega s strani založbe), ampak zveni skorajda profesionalno miksano in masterirano v kakšnem dobrem studiu. Zvočno je tole res paša za ušesa, celo zveni definitivno bolje kot recimo drugi album, Discordia.

Poleg imate še 24-stransko knjižico, v kateri je na tone fotografij in tekstov, kot poseben bonus pa je založba dala še live DVD s koncertom iz leta 2010 v klubu K17 v Berlinu.

Tale kompilacija je čudovit dodatek vsem štirim albumom, ki kraljujejo na vaših policah. V času, ko vas kakšni nadebudni E-bay profiterji skušajo nategniti z grozljivimi cenami, ko vam skušajo prodati kak davno razprodan 2 song 7'' oz. ko bendi izdajajo nekakšne single samo zato, da bi založba dobila kakšen cent več, je poteza, ki so jo izvedli Misery Index v sodelovanju s Hammerheart res super.

Kaj pa drugega lahko sploh pričakujemo od tega anarhističnega death-grind kolektiva?

twitter facebook