recenzije

Carpenter Brut

Leather Teeth

Watain

Trident Wolf Eclipse

Vasko Atanasoski

Pazi kuče

The Stone

Teatar Apsurda

Brujači

Ladanje

Panikk

Discarded Existence

Stuntman

The Scourge (7'' Flexi EP)

Morbid Angel

Kingdoms Disdained

Midnight

Sweet Death and Ecstasy

All Pigs Must Die

Hostage Animal

Dying Fetus

Wrong One To Fuck With

Neocaesar

11:11

Venom Inc.

Ave

Paradise Lost

Medusa

Več izvajalcev

Split

Integrity

Howling, For The Nightmare Shall Consume

Get The Shot

Infinite Punishment

Eighteen Visions

XVIII

banner
banner

recenzija

15. 1. 2018  Vasko Atanasoski - Pazi kuče  (Geenger Records, 2017)
Pazi kuče je zanimiva plošča, bolje rečeno kvaliteten glasbeni izdelek, ki premišljeno predstavi svojo glasbeno vizijo slike tudi širšem krogu publike.

Pazi kuče je mogoče najboljše predstaviti, kot solo prvenec Vaska Atanasoskega, katerega mnogi poznamo s skupin Bernays Propaganda ter Xaxaxa (no nekateri tudi FxPxO).

Plošček se v 8. skladbah predstavi vse prej, kot pa nekaj, kar bi pričakovali iz glasbene preteklosti Atanasoskega (najbližje je album Politika matičnega benda Bernays Propaganda).

V 25+ minutah se Pazi kuče sprehaja skozi paleto minimalizma, vse od akustike do prepletanja hladne elektronike, ki se sovpada s teksti osebne izpovedi (osebna asociacija Xaxaxa Sami Maži i Ženi).

Vasko solo eksperimentiranje odpre s skladbo Gradovi, kjer se sprehajamo skozi psihadelično etno elektroniko, ki mogoče na ''prvo žogo'' deluje negotova in neambiciozna a pri drugem poslušanju hitro pride do bistva.

V nadaljevanju pri skladbi Ništa nema da ne razdeli se mu pridružita Kristina Gorovska (Bernays Propaganda) ter Mike Watt (Minutemen), kjer je zadeva sicer ponovno v elektronskih vodah, a se vse skupaj bolj drži lo-fi elektronskega minimalizma.

Atanasoski, ki je sicer tudi avtor skladbe Laži me njegove skupine Bernays Propaganda predstavi Laži me tudi skozi njegove oči v remixu Canada via Mexico mix. Osebno mi je originalna verzija boljša (zaradi vokala Kristine Gorovske) a tudi remix vsebuje svoj čar poslušljivosti.

Sicer se zrelost celotnega albuma najbolj občuti pri pri Koga ljubovta e najdaleku (lično) ter Reka (Africa HC Sufi mix), kjer Atanasoski za glasbeno žalost. Pri prvi skozi akustično udejstvovanje pri drugi pa skozi ''Depeche Modovski'' maniri.

Pazi kuče je zanimiva plošča, bolje rečeno kvaliteten glasbeni izdelek, ki premišljeno predstavi svojo glasbeno vizijo slike tudi širšem krogu publike.

1.Gradovi

2.Ništa nema da ne razdeli

3.Laži me (Canada via Mexico mix)

4.Reka (5RZ 1060 mix)

5.Koga ljubovta e najdaleku (lično)

6.Sakam

7.Koga Ljubovta e najdaleku

8.Reka (Africa HC Sufi mix)

twitter facebook