recenzije

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

Slipknot

We Are Not Your Kind

Dekadent

The Nemean Ordeal

Bad Religion

Age Of Unreason

Vltimas

Something Wicked Marches In

Behemoth

I Loved You At Your Darkest

Več izvajalcev

Menhir

Benighted

Dogs Always Bite Harder Than Their Master

Cryptopsy

The Book Of Suffering - Tome II

Aborted

Terrorvision

Embassy 516

Correlation

Kevlar Bikini

Rants, Riffage, and Rousing Rhythms

Zlobnik

Zlobnik

Nightbearer

Stories From Beyond (EP)

Carnation

Chapel Of Abhorrence

Grob

Metanoia

Immortal

Northern Chaos Gods

banner
banner

recenzija

15. 1. 2018  Vasko Atanasoski - Pazi kuče  (Geenger Records, 2017)
Pazi kuče je zanimiva plošča, bolje rečeno kvaliteten glasbeni izdelek, ki premišljeno predstavi svojo glasbeno vizijo slike tudi širšem krogu publike.

Pazi kuče je mogoče najboljše predstaviti, kot solo prvenec Vaska Atanasoskega, katerega mnogi poznamo s skupin Bernays Propaganda ter Xaxaxa (no nekateri tudi FxPxO).

Plošček se v 8. skladbah predstavi vse prej, kot pa nekaj, kar bi pričakovali iz glasbene preteklosti Atanasoskega (najbližje je album Politika matičnega benda Bernays Propaganda).

V 25+ minutah se Pazi kuče sprehaja skozi paleto minimalizma, vse od akustike do prepletanja hladne elektronike, ki se sovpada s teksti osebne izpovedi (osebna asociacija Xaxaxa Sami Maži i Ženi).

Vasko solo eksperimentiranje odpre s skladbo Gradovi, kjer se sprehajamo skozi psihadelično etno elektroniko, ki mogoče na ''prvo žogo'' deluje negotova in neambiciozna a pri drugem poslušanju hitro pride do bistva.

V nadaljevanju pri skladbi Ništa nema da ne razdeli se mu pridružita Kristina Gorovska (Bernays Propaganda) ter Mike Watt (Minutemen), kjer je zadeva sicer ponovno v elektronskih vodah, a se vse skupaj bolj drži lo-fi elektronskega minimalizma.

Atanasoski, ki je sicer tudi avtor skladbe Laži me njegove skupine Bernays Propaganda predstavi Laži me tudi skozi njegove oči v remixu Canada via Mexico mix. Osebno mi je originalna verzija boljša (zaradi vokala Kristine Gorovske) a tudi remix vsebuje svoj čar poslušljivosti.

Sicer se zrelost celotnega albuma najbolj občuti pri pri Koga ljubovta e najdaleku (lično) ter Reka (Africa HC Sufi mix), kjer Atanasoski za glasbeno žalost. Pri prvi skozi akustično udejstvovanje pri drugi pa skozi ''Depeche Modovski'' maniri.

Pazi kuče je zanimiva plošča, bolje rečeno kvaliteten glasbeni izdelek, ki premišljeno predstavi svojo glasbeno vizijo slike tudi širšem krogu publike.

1.Gradovi

2.Ništa nema da ne razdeli

3.Laži me (Canada via Mexico mix)

4.Reka (5RZ 1060 mix)

5.Koga ljubovta e najdaleku (lično)

6.Sakam

7.Koga Ljubovta e najdaleku

8.Reka (Africa HC Sufi mix)

twitter facebook