recenzije

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

Malorshiga

Kvlt ov Vitis et Olea

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

banner
banner

recenzija

30. 5. 2015  Until Death - Parasites  (samozaložba, 2015)
Več kot priporočljiva zadeva, za katero upam, da bo dobila nadaljevanje.

Dejstvo je, da Slovenci ne trpimo slabe podzemne glasbe, ker kakor sami vidite imamo v zadnjem letu malo morje novih izdaj iz domačih krajev in tokratni epizodi Slovenci in ekstremna glasba bomo ''obdelali'' prvenec Mariborske zasedbe Until Death.

Until Death so zrasli iz pepela skupin Reject, Curse Of Instinct, Payback ter Through It All in igrajo totalno ''razpizden'' HC kova Terror ter Hatebreed.

V okviru 8 skladb se zadeva odvije v srcu brezkompromisne jeze in težnje po uničenju. Glasbeno se, kot navedeno v zgornjem odstavku vse skupaj odvija v osrčju težkega HCja (in malenkosti prvotnega metalcora). Npr. pri samem uvodu prejmemo pristen pristop zasedbe Merauder, ki se sčasoma (iz sredine proti koncu) bolj razvije v podobnost igranja 100 Demons. Čista destrukcija brez solzavih melodij in odtujenih pasaž ambientalnih segmentov.

Vokalno se zadeva prav tako ne umiri, ker vokalist samo v vseh 8 skladbah stresa jezo in ubija dolgčas monotonosti, ki jo ponujajo novodobne skupine. Mogoče sem samo jaz, ampak osebno me vokal ponovno spomni na Merauder in Jorga Rosada. Mogoče me podobnost povleče zaradi isto mislečih tematik o mučenju novodobnega človeka, ki skuša preživeti v trenutni (državni) situaciji.

Pri albumu Parasites poslušalec prejme naboj energije, kot tudi realizacije o boju človeka za preživetje, ki mu dopoveduje, da je edina opcija za preživetje boj!

Več kot priporočljiva zadeva, za katero upam, da bo dobila nadaljevanje.

1.Parasites

2.Disclaimer

3.This Is My Home

4.Once Again

5.Beyond Repair

6.The Cage

7.This War

8.Awaken 

twitter facebook