recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

27. 4. 2013  Neaera - Ours Is The Storm  (Metal Blade, 2013)
Če ste eden tistih privržencev ekstremne glasbe, ki obožuje modernejšo obliko death metala prej omenjenih skupin, vam povem, da če album izpustite, ne boste ničesar zamudili oz. raje si poslušajte novo Heaven Shall Burn ali pa počakajte še nekaj mesecev, da izide nova kreacija The Black Dahlia Murder.

Neaera je ena iz med tistih popularnih skupin, ki ne potrebuje nobene posebne predstavitve, saj je in še vedno velja za nemški odgovor na ameriške The Black Dahlia Murder.

Od prvenca iz leta 2005 The Rising Tide of Oblivion pa do zdaj niso – vsaj kar se tiče okvirjev stila igranja - v tem času nič izstopili iz začrtanih smernic. Mogoče smo bili tu pa tam priča kakšnemu brutalnemu dodatku, ampak okvirno se še vedno držijo recepta melodičnega death metala.

Pavza …

Hitro se ustavimo pri dejstvih o skupini in oboževalcih…

Verjamem, da se marsikdo od vas rad spotika ob raznorazne pod žanre več skupin - se pravi, nekateri bodo/ste mnenja, da Neaera preigravajo tehnično obarvan melodičen death metal, ki vključuje thrash metal ter HC-vmeske. Po drugi strani pa se boste nekateri mogoče tudi spotikali ob dejstvo, da niso prav nič podobni The Black Dahlia Murder, ampak da gre za čisto kopiranje Heaven Shall Burn.

Kakorkoli že, če imate pripombe pri opisu, me ne zanima in določene komentarje zadržite zase (ker se motite – mi imamo prav).

Sedaj pa nova izdaja, imenovana Ours Is The Storm.

V celoti (se pravi od vizualnega pa vse do slušnega) je album precej ''sterilen''. Produkcija je, kot pri vseh albumih, vrhunska –na njej ne boste našli niti kančka hreščanja (Darkthrone oboževalci ne bodo prišli na svoj račun) ali katerekoli moteče malenkosti.

Kaj pa vizualno?

Vizualno je zadeva precej dolgočasna, v bistvu je precej grozna, kot bi predelal naslovnico enega power metal benda. Horror!!!

Glasbeno pa …

Ours Is The Storm ponuja 12 skladb in od vseh skladb jih najbolj izstopa 5 pesi: Ascend To Chaos, Walk With Fire, My Night Is Starless, Back To The Soul ter Guardian Of Ashes.

Omenjene skladbe so narejene po že poprej slišanem receptu– se pravi hitri bobni, vokal se vrti v kričeči agoniji, katero dobro popestrijo še growl vokali, kitarska jeza, ki vključuje thrash solo in že nam vsem že znana besedila (življenje, smrt, osebno stanje posameznika ipd.).

Nič posebnega, ampak še vedno poslušljivo.

Ostalo pa vse skupaj ponuja bore malo oz. ni ravno balzam za ušesa.

Npr. pri skladbi Through Treacherous Flames dobimo že znan recept, ampak se Neaera poskušajo bolj osredotočati na tehnično preigravani death metal, ki pa jim sploh ni pisan na kožo (malce povleče recimo na djent – karkoli ta zvrst že je). Ne rečem, da zadeva sedaj ni kvalitetno izpeljana, ker je, ampak - to bi bilo isto, če bi se npr. Marduk odločili preigravati power metal – kar v drugih besedah pomeni TOLE NE GRE!!!)

Podobno je tudi pri Slaying the Wolf Within, kjer poskušajo vnesti njim ne domače dodatke.

In podobno je tudi pri ostalih skladbah: neprijetno, dolgočasno, nezanimivo … skratka - NO GO!

Žal.

Od 12 skladb je 5 resnično dobrih, ostalo pa ni kaj prida, se pravi, da lahko mirne volje album na lestvici od 1 do 10 ocenim le s 4.5.

Škoda.

Če ste eden tistih privržencev ekstremne glasbe, ki obožuje modernejšo obliko death metala prej omenjenih skupin, vam povem, da če album izpustite, ne boste ničesar zamudili oz. raje si poslušajte novo Heaven Shall Burn ali pa počakajte še nekaj mesecev, da izide nova kreacija The Black Dahlia Murder.

twitter facebook