recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

3. 6. 2012  Nikki Louder - Our World Died Yesterday  (Moonlee Records, 2011)
I mean sugar babe, you've never tasted so sour!

Deicide, Cannibal Corpse, Morbid Angel, … vsem, ki obožujete te skupine in žanr death metal/brutal death metal/slamming brutal death metal/…. vam izdelek od Nikki Louder NI pisan na kožo in bolje, da kar hitro premaknete branje v kaj drugega in bolj brutalnega.

Torej slovenski trio Nikki Louder se je po prvencu iz leta 2009 vrnil z izdelkom Our World Died Yesterday (čeprav je izšel lansko leto) in nam ponovno dal vedeti, kako je slovenska scena omejena in zaprta za vse, kar ni mainstream.

In če ste eden izmed tistih, ki se sedaj sprašuje ''Kdo ali kaj so Nikki Louder?'', je odgovor enostaven … So eksperimentalno obarvan noise rock/mathcore (zvrst, ki je za naš trg izredno zaprta) in so od samega začetka ustanovitve leta 2007 pa do sedaj pustili 2 albuma (vključno z Our World Died Yesterday) ter eden EP izdelek, za ostalo pa se dobesedno pozanimajte, ker ne bi bilo slabo, da vas malce zanima tudi slovenska scena.

Pred nami je kaotično in glasno obarvan rock album, 9 skladb nam ponuja rahlo spremembo od predhodnika Alain, I'm Sorry. Seveda je okvirno zadeva še vedno enaka, ampak je za kanček glasnejša, bolj kaotična a hkrati bolj melodična. Recimo, če so fantje na Alain, I'm Sorry uporabili v npr. 1 od skladb zaključni krik (kričanje zadnjih 5 sekund v skladbi), ga pri Our World Died Yesterday uporabijo dvakrat (recimo sredina in konec skladbe) in če je pri prvencu bil tisti melodičen del v skladbi trajanja 10 sekund, je tukaj podvojen (to ne pomeni mehkužnosti). Seveda se sliši kot nekakšna slaba reklama, ampak zadeva je najlažje opisljiva tako, za lažje razumevanje.

Glede besedil pa ne pričakujte ravno težke filozofije, antropologije, psihologije, … je bolj lahko govorjenje ali bolje rahla ''zajebancija'', saj če npr. vzamemo besedilo And i wish i had hips like Elvis, But i'm a rusty cage,… ali pa I mean sugar babe, you've never tasted so sour, si poslušalec bolj težko predstavlja resnosti v skladbah. Vendar ker ni vse v peklu, satanu, božjemu srdu in propadajoči državi, so omenjena besedila, kar dobrodošla.

Mogočni trio Nikki Louder so na Our World Died Yesterday prekosili sami sebe, kajti izdelek je definitivno nadgradnja Alain, I'm Sorry (kdo je ta Alen??!?!) in definitivno so naredili korak naprej brez pomoči death metal skupin.

twitter facebook