recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

3. 2. 2013  God's America - Our Bones Will Bleach In the Sun  (A389 Recordings, 2013)
Album je definitivno priporočljiv vsem oboževalcem Magrudergrind, Weekend Nachos, Shitstorm, Spazz, … saj bodo že v prvi sekundi znali ceniti omenjeno kreacijo.

Las Vegas, kraj oz. sanje vsakega oboževalca iger na srečo, prostitutk, nakupovanja in pa seveda zabav. Znano seveda tudi kot mesto greha in vsega, kar bog ne odobrava (no, pridnim kristjanom vsake toliko časa zamiži in pusti vse – če verjameš) in ne pusti, če se le zgodi v las Vegasu (recimo).

 

Grindcore, ekstremna zvrst, ki se meša od HC punka, pa vse do death metala in je ena izmed manj priljubljenih zvrsti našega časa (odvisno za koga).

Powerviolence je prav tako kakor grindcore ena izmed tistih zvrsti, katere niso ravno najbolj priljubljene. Za tiste, ki zvrst ne poznate, je najlažja razlaga za vas, da gre za eno izmed podvej grinda ter podivjanega HC punka (podrobnosti najdete na internetnih straneh).

In kaj imajo skupnega Las Vegas, grindcore ter powerviolence?

No, kaj?!?!

God's America!!

Brutalno obarvana zmešnjava, ki je čisto nasprotje, tistemu za kar stoji Las Vegas. Podpiranje nasilja proti kakršnikoli inštituciji in definitivno nasprotovanje religijsko usmerjene tematike skupini seveda ni tuje, kajti fantje se v tem praktično najdejo in to tudi ne skrivajo.

So praktično nova skupina in so za seboj pustili le split izdelek s skupino Human Junk, imenovano God's Junk (eden izmed boljših naslovov), in tokrat nas bodo razveselili z albumom Our Bones Will Bleach In the Sun.

Our Bones Will Bleach In the Sun bo verjetno najbolj ugajal tistim, ki obožujete celotne albume dolge pod 10 minut (manj kot ena sama doom skladba) in pa tistim, ki se prekomerno udeležujete protestov, ker konec koncev se album dotika tudi političnih tem v Ameriki (mamljivo).

Uvod v album, imenovan Dale Nixon, te zadane kot naboj AK-47, hiter in pa agresiven (kot omenjeno).

Instrumentalno popolnoma divje in pravo nasprotje post rock skupinam. Nobene melodije in nobenih olepšav. Hitro, jezno in pa prekleto noro.

Vokalno je zadeva jasna, kričeč lajež, ki se ne umiri pri nobeni skladbi.

Dolžina skladb pa seveda, kot rečeno, ne preseže 2 minut. Recimo, ko smo ravno omenjali uvodno skladbo Dale Nixon, pri dobri minuti rečeš super, v redu in seveda še kaj, ampak se po drugi strani niti ne zavedaš, da se nahajaš že v drugi skladbi Isolate, Isolation (katera traja dobrih 18 sekund).

Seveda poslušaš dalje, agresor se nabira in ne da bi vedel, si v tretji skladbi Fill the Cracks, seveda v glavi še vedno pri prvi in tako sekunde tečejo in minute gredo mimo tebe.

Po petih minutah, ko možgani končno dojamejo stanje albuma se že nahajaš pri 6. skladbi Brain Numb in tako se nenudoma vrneš nazaj na začetek….

Zakaj?

Ker potem, ko se zaveš kaj poslušaš, začneš zadevo dojemati drugače in si vse skupaj ponovno zavrtiš (ker večje škode ne more biti, glede na to, da je album dolg pod 10 minut).

Po prvih desetih minutah oz. po prvem poslušanju ti je zadeva super, po drugem si je želiš več in po tretjem se zavedaš, da poslušaš pravi dragulj v grindcore vodah.

Skrivnost albuma je seveda v tematiki, ampak ko poslušaš vse skupaj zavito v hrup, se ti svita, da je zadeva vredna vsake sekunde poslušanja.

Album je definitivno priporočljiv vsem oboževalcem Magrudergrind, Weekend Nachos, Shitstorm, Spazz, … saj bodo že v prvi sekundi znali ceniti omenjeno kreacijo.

twitter facebook