recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

1. 4. 2014  Culted - Oblique To All Paths  (Relapse, 2014)
Neprimerno za družinske piknike, a za kakšen samomor ali žrtvovanje višjim entitetam bodo super.

Kot pri vsem ostalem, ste tudi pri starševstvu zafukali.

Genski skupek vaše malenkosti in osebe, ki je bila enako obupana kot vi, ni nič drugega, kot pa potrata prostora, zraka in spermijev, ki bi jih lahko doletela boljša usoda v obliki večne harmonije obstoja znotraj rabljenega kondoma, ki ste ga našli na bencinski črpalki, a se ga je vseeno dalo reciklirati. Je neka razvajena pičkurina od človeka, ki ga še za sužnja ne morete uporabiti zaradi totalnega pomanjkanja discipline. Kako ga boste tega naučili? Da bi mu nekajkrat kvalitetno zlomili čeljust ne bo delovalo, saj je že prepozno. Če ne drugega, ga boste vsaj utrdili za življenje na cesti. Ga boste fuknili ven? Lahko, ampak potem boste v očeh vaške skupnosti totalna svinja, ki poleg vsega prakticira še ateizem. Če ni drugega, ga pa lahko mentalno zjebate do konca, povzročite mental tabula rasa in ga na novo sprogramirate.

Kako boste to dosegli, se povprašate? V temni noči ga priklenite na poljuben predmet, v sistem mu vnesite nekaj drog (najlažje je, če prosite enega izmed perspektivnih narkomanov na Prešercu, da diha vanj) in mu zavrtite Culted.

Ti niso nikdar začutili topline in varnosti materinega objema. Premorejo toliko sreče, kot ljudje, ki peljejo paranojo okoli chemtrailsov, premorejo možganov. V njihovi glasbi slišimo čustveno stanje, ki ga povprečna oseba doživi ob naslednjih dogodkih:
- Smrt Bambijeve matere
- Novica, da 'PC master race' ni vreden offline opcije za Diablo 3
- Posilstvo Bambijeve matere in Bambi mora to gledati
- Dejstvu, da cover in tribute bandi obstajajo
- Dejstvu, da ljudje hodijo na cover in tribute bande, ki obstajajo
- Bambi prisilijo, da poje truplo svoje matere
- Tegla je v bistvu pristaš deklic in fantki nimamo možnosti pri njemu

Oblique to All Paths je turoben v tripičkumater. Riffi so kdaj masivni, kdaj zlobno zblojeni, kdaj nelagodno atonalni, a vedno ustvarijo atmosfero, katero lahko ven skozla samo totalno bolan um. Bolan v smislu, da ima kitajsko abecedo hepatitisov, dvojni koncentrat AIDSa, prehlad in raka na jastogu. Vokal zveni še bolj demonsko od poštnih uslužbenk proti koncu delovnega dne in si ga preprosto predstavljam, kako se mi v glavi naseli in me sili v razne nečednosti, po katerih si še pri HBO ne bi upali narediti serije.

V ozadju pa vse to spremlja satanova kovačija v obliki bobnanja. Počasno mletje kdaj nadomeščajo atmosferični deli, ki so še večja pizdarija za mentalni um.

Atmosfera je že skoraj otipljiva in bi jo lahko umestil v kakšno davno zapuščeno norišnico, kjer po zaprtem oddelku še kar lomastijo davno pozabljeni primerki človeštva, ki so bili prisiljeni v izolacijo od zunanjega sveta. Zaprti v rahlo drugačnem zaporu. Ne zaradi tega, ker bi naredili kaj slabega, a zaradi tega, ker so žal rahlo fukjeni. Uradno. Kljub temu, da so bili prepuščeni samim sebi, brez hrane, pijače in monopolija, so preživeli zaradi satanikkh anomalij v prostoru, ki so sfukale osnove biologije ter fizike. Preživeli so, ja, a zaradi tega zgledajo huje kot zombiji iz najbolj kurčevega B-filma. Hodijo po porušenih prostorih, gledajo v prazno, momljajo nerazumljivo sranje, ki ga še umetniški kritiki ne bi uspeli razvozlati. In mogoče tu in tam kdo drugemu odtrga roko in ga zakolje z njo.

Predstavljajte si, da ste z njimi eno uro in približno takšna je izkušnja ob poslušanju Oblique to nekinekinekisomething. Neprimerno za družinske piknike, a za kakšen samomor ali žrtvovanje višjim entitetam bodo super.

twitter facebook