recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

22. 2. 2015  Turnstile - Nonstop Feeling  (Reaper Records, 2015)
Zzzzzz…..

Tudi če ste na HC sceno prišli pred kratkim vam mora ime Turnstile biti vsaj na ime precej znano, ker gre za eno izmed ''boom'' skupin, ki si je v zadnjih letih kljub nič pretiranih ritmov ustvarila velik krog oboževalcev.

Če ne kolovratim in se na hitro obrnem na album Nonstop Feeling. Poslušalec in poznavalec skupine ve, da je skupina pri prvih dveh izdajah (Pressure to Succeed iz leta 2011 ter Step 2 Rhythm letnika 2013)  vlekla velik vpliv skupine Biohazard in celotne New Yorške scene, kar je po eni strani za pričakovati tudi pri Nonstop Feeling….žal.

Ampak kljub vsemu posvečanju gibanju in Biohazard glasbi sta iz mojega pogleda bili izdaji precenjeni in kar dolgočasni (osebno mnenje). Manjkala ni samo ena ampak cel kup stvari, ki bi zadevo popestrilo.

No ampak, kljub dolgočasnim tavanjem predhodnikov, lahko rečem, da je album Nonstop Feeling drugačen in raznolik…. seveda od predhodnikov.

Kljub spremembam in raznolikosti pa nam tudi zgoraj navedena novost ne prinese ne vem kakšnega efekta oz. je tudi ta precej dolgočasna in meni nezanimiva.

Turnstile še vedno v 70% vlečejo recept iz predhodnikov, preostalih 30% pa napolnijo preostali žanri 90-ih.

Če podam nekaj primerov…

Skladba Can't Deny It od prvih trenutkov vsebuje prijeten alternativni kitarskih zvok, ki me nekako asociirajo na The Smashing Pumpkins, a se vse skupaj hitro prelevi v zgoraj naveden tipičen Biohazard zvok. Vokalno povsem v slogu Rage Against The Machine, ki hkrati na trenutke obudi spomine tudi na Faith No More.

Nič posebnega in precej monotono.Preostanek skladbe nam pozitiven rezultat prinese le še pevski melodičen del, ki ponovno spomni na alter sceno iz 90-ih.

Zzzzzz…..

Podobno prejmemo tudi pri Gravity, kjer je malce večji delež popa pri refrenu ampak to je tudi to. Podvojen dolgčas.

Tu pa tam se na albumu najde še kakšna svetla točka, kot so npr. solo vložki pri Fazed Out, ki asociirajo na hair metal skupine in pa, kot rečeno alter scena iz 90-ih pri instrumentalnih segmentih.

 

V celoti vidim vseh 12 skladb precej negativno, ker mi nobena od njih ne prinese dobrega odziva. Kot rečeno se tu pa tam občuti, kakšen nostalgičen pridih in to je tudi to. Kljub vsem pozitivnim odzivom album Nonstop Feeling osebno album ne priporočam, ker gre roko na srce za povsem povprečen oz. dolgočasen album.

Tracklist:

1.Gravity

2. Drop

3. Fazed Out

4. Can't Deny It

5. Bleach Temple

6. Bad Wave

7. Blue By You

8. Out Of Rage

9. Bring It Back

10. Addicted

11. Love Lasso

12. Stress

twitter facebook