recenzije

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

banner
banner

recenzija

3. 3. 2013  EWOK - No Time  (KAPA Records, 2013)
Album No Time boste definitivno lažje sprejeli tisti, ki vam elektronsko področje ni tuje in se vsake toliko časa radi zatečete v povsem drugačne, a še vedno alternativne vode. Je super album, nabit z nekakšno privlačno energijo, zaradi katere boste album zagotovo poslušali vse do zadnjega bita...

Pred kakršno koli predstavitvijo albuma ter skupine, moram najprej opozoriti vse tiste, ki vam prosti čas olepšujejo brutalne skupine death/black metal žanra, da kaj hitro zaprite omenjeno recenzijo in se osredotočite na nekaj povsem drugega, kajti Ewok so predstavniki vsega drugega, kot death oz. black metal zvrsti.

Ewok so namesto težaškega glasbenega žanra raje izbrali elektronski pristop, mešan z raznoraznimi ostalimi (modernimi) žanri, nekakšna simbioza rocka in elektronike

Počakala bom nekaj sekund, da se nekateri izmed vas odločite, ali boste brali dalje ali ne…3,2,1 in nič!

Gremo nazaj k recenziji No Time ter skupini Ewok.

Ewok, kot skupina, mnogim od vas predstavlja nekakšno enigmo oz. vam je celo povsem neznana, kar po eni strani praktično drži, kajti trio pod imenom Ewok je novost na slovenskem glasbenem trgu. Po drugi strani pa imamo člane skupine, ki so bili v preteklosti dejavni že v bolj prepoznavnih skupinah.

In kdo so ti poznani obrazi?

Kot ste verjetno lahko že prebrali, gre za trio, ki ga sestavljajo klaviaturist Miha Šajina, katerega boste mnogi prepoznali iz skupine Moveknowledgement, vokalist Milan Jerkić, ki je v preteklosti svojo energijo usmerjal v Intimn Frizurn, ter bobnar Luka Kuhar, kateri pa je bil pred Ewok dejaven v našrimer Na lepem prijazni.

Pred glasbo samo pa bi se rada ustavila še malo pri grafični podobi naslovnice, saj se mi zdi dobro, če omenim, da tisto, kar na njej vidite, boste tudi slišali, kajti inštrumenti na naslovnici so uporabljeni tudi na albumu – enostavno, skrajno logično ter čisto v kontekstu s celotno zasnovo projekta.

No Time odpre skladbe Street Lights, pri kateri se bo marsikdo dobesedno zaljubil v plesoči se ritem že v prvih sekundah, dokler ne pristopi vokal…

Ja, vokal, ki pesem samo še dopolni in skladbi dobi nekakšen Depeche Mode pridih, katerega se ne moreš ''otresti'' vse do konca skladbe. Poleg omenjenega Depeche Mode pridiha se na Street Lights najde tudi perfekten hip-hoperski vmesek, kjer Milan Jerkić skladbi doda modernejši pridih in posledično s tem, na nek način, pridobi pozornost še nekaterih oboževalcev hip hop zvrsti.

Podobno se odvija tudi No Kick Party, katero ne bi izpostavljala, bi se pa raje bolj osredotočila na skladbo št. 3, z imenom Are You Ready.

Are You Ready vsebuje vsega po malem, ampak najbolj dobi podobo pri udarnem industrijskem delu, kjer mogoče na trenutke malce spomni na elektronske plošče Godflesh ter ''remiksirano'' Fear Factory ploščo.

Med vrhunce pa moram uvrstiti skladbo Beatapril, kjer se modernemu zvoku elektronske glasbe za popestritev ponovno pridruži hip hop vložek, kjer pesem postane čisto plesno lahkotna in zelo dobrodošla, mogoče tudi zaradi bolj pozitivnega pristopa do inštrumentov, kot pri ostalih skladbah.

 

Album No Time boste definitivno lažje sprejeli tisti, ki vam elektronsko področje ni tuje in se vsake toliko časa radi zatečete v povsem drugačne, a še vedno alternativne vode. Je super album, nabit z nekakšno privlačno energijo, zaradi katere boste album zagotovo poslušali vse do zadnjega bita...in ravno ta album bo v prihajajočih sončnih dnevih mnogim krajšal glasbene sprehode in vožnje z avtom.

Avtor:
twitter facebook