recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

2. 12. 2012  Corrupt Moral Altar - Needle drugs  (Baitin' the Trap Records, 2012)
Corrupt Moral Altar ni poslastica za vsakogar in verjamem, da se bo večina distancirala od njega, bo pa definitivno dobila prepoznavnost pri vseh, ki obožujejo norost in nasportujejo vsakodnevni politiki.

 

Bandcamp ... ne, samo dobra stran za vse skupine in založbe in tudi za poslušalce ter iskalce nove glasbe in skupin. In med sledečo skupino spadam tudi sam, ker kot večina od vas, sem tudi osebno nenasiten dobre glasbe in dobrih skupin.

Seveda za skupino tokrat nisem izvedel sam oz. po sprehajanju po straneh bandcampa, ampak po direktnem kontaktu založbe Baitin' The Trap Records, kjer so nam ponudili možnost brezplačnega poslušanja skupine Corrupt Moral Altar in albumom Needle Drugs.

Skratka kdo so Corrupt Moral Altar? Na to vprašanje vam bom bolj težko odgovoril, vam pa lahko povem, da vam bo takoj, ko si boste zavrteli album Needle Drugs, odpihnilo ušesa, ker tole je izven tega sveta.

Občutek je na začetku albuma, kot pri vseh izdajah, skeptičen - seveda hočeš slišati le najbolje in upaš, da ti bo zadeva ugajala, in tako se tudi ta uvod v album začne....

Stray Dog/Power Whore je 5 minut dolgo mešanje vsega živega. Se pravi v prvih 4 sekundah slišimo sludge prizvok kitar in potem iznenada nekakšen hiter prizvok grindcora, takoj zatem death'n'roll poskakovanje, kar privleče k poslušanju vsakega oboževalca ekstremne glasbe, še posebej pa tiste, ki ste se udeležili koncerta Nasum ter Black Breath. Še posebej zanimivo je pa to, da v bistvu, če zmešaš zgodnje izdaje Nasum ter trenutno izdajo Black Breath, dobite skladbo Stray Dog/Power Whore (seveda iz instrumentalnega stališča).

Kar se pa vokala tiče, je zadeva izven tega sveta, je growl pa ni growl, je kričeče pa hkrati ni kričeče, je praktično neopisljivo, ampak že slišano in se nekako vlije v prej omenjene zvrsti.

In ko se že navadite dolžine skladbe, vas preseneti manj kot dve minute dolg, punkersko obarvan grindcore, imenovan Politics Is A Bargain Between Beggars.

Je seveda hiter, ampak skupina se ne more otresti sludge vmeskov, tako da za zaključek dobimo še sludge vmeske, ki pa so precej dobrodošli v skladbi. Vokal pa je tokrat malce drugačen od predhodne skladbe in se ga celo na trenutke da razumeti.

Za zaključek pa nam Corrupt Moral Altar postrežejo še s skladbo You Don't Have To Go To Clown College, pri kateri pa je ponovno v igri grindcore ter punk. Mogoče je pri omenjeni skladbi preveč podobnosti s skladbo Politics Is A Bargain Between Beggars, ampak nič hudega, kajti to seveda lahko dojamete kot nadaljevanje skladbe št. 2, kjer se norost nadaljuje. Vokal se tokrat meša med visokimi, maničnimi in nerazločnimi kriki in pa podzemnim growl vokalom, ki vse skupaj popestri.

Needle Drugs je po dobrih 9 minutah končana in po koncu se bo (ali pa je) marsikdo vprašal, kaj je bilo pravzaprav to? Nekaj povsem nejasnega, precej divjega in pa nerazložljivega, a hkrati zaželjivega ,še posebej če se najdete v kaotičnih skupinah, kot je večina grindcore skupin.

Corrupt Moral Altar ni poslastica za vsakogar in verjamem, da se bo večina distancirala od njega, bo pa definitivno dobila prepoznavnost pri vseh, ki obožujejo norost in nasportujejo vsakodnevni politiki.

twitter facebook