recenzije

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

banner
banner

recenzija

12. 8. 2011  Bury Your Dead - Mosh & Roll  (Mediaskare Records, 2011)
Kar nekaterim skupinam vzame 11 minut, da povedo svoje bistvo, pri BYD vzame 11 skladb in preveč časa.

Se še spominjate približno 8  let nazaj, ko so Bury Your Dead delali dokaj solidno glasbo in izdajali kar v redu albume?

Seveda se, kajti pri skupini, kot je BYD se vedno spomnimo izdaj, kot so You Had Me at Hello in Cover Your Tracks, a vse izdaje naprej od omenjenih so bile vedno samo vprašljive.

In tako je tudi pri albumu Mosh & Roll. Seveda vam naslov albuma že sam pove, da bo vključenih nešteto breakdownov in nešteto linij, ki bo nakazovalo na le-te.

 Kar nekaterim skupinam vzame 11 minut, da povedo svoje bistvo, pri BYD vzame 11 skladb in preveč časa. Že pri začetnem poslušanju je zadeva tako rekoč vsiljiva z vsemi dodatki. Ok, razumemo, da igrate omenjeno glasbo že vrsto let in se imate za ene vodilnih v »ligi« tega preigravanja, samo zadeva je pač dolgočasna in ne ponujate nič novega in seveda - kot smo že bili vajeni v preteklosti (npr. pri albumu Cover Your Tracks so skladbe naslovljene po filmski karieri Toma Cruisea), gre pri Mosh & Roll za pisatelja Kurta Vonneguta (Slaughterhouse-Five, Deadeye Dick, Jailbird …) in zadeva je vse prej kot kreativna.

Seveda, da ne bomo samo kritizirali: svetla točka (tu pa tam) je vrnitev prvotnega pevca skupine, Matta Brusa, ki je bil precej boljši kot njegov naslednik, Myke Terry.

Če povzamemo zadevo v celoti, preigravanje HC-ja/metalcora/beatdowna in tako dalje, se obrestuje skupinam, ki imajo utrjena tla in znajo zadevo predstaviti na svež in dober način, kar pa nam Mosh & Roll ne pokaže in ne ponudi. Če vam zadeva le diši zaradi imena benda ali albuma, vam svetujem, da je skupin, ki preigravajo omenjeno zvrst malo morje in tudi malo morje jih je precej boljših.

twitter facebook