recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

9. 11. 2015  Driftoff - Modern Fear  (Science of Silence Records, 2015)
Omenjeno novo ime oz. skupino Driftoff sestavljajo člani post metal/post rock skupin Junius, Rosetta, City Of Ships ter Superblonde, pri čemer pa sem že pri prvi misli bil prepričan, da Driftoff igrajo post-nekaj.

Ko se člani uveljavljenih skupin odločijo za nov projekt oz. skupino je vsak od poslušalcev teh skupin precej vzhičen. No, ta stavek lahko dojamemo precej relativno, kajti večina od nas je bila precej razočarana nad t.i. skuper skupino Killer Be Killer, ampak verjemite, da je pri Driftoff drugače.

Omenjeno novo ime oz. skupino Driftoff sestavljajo člani post metal/post rock skupin Junius, Rosetta, City Of Ships ter Superblonde, pri čemer pa sem že pri prvi misli bil prepričan, da Driftoff igrajo post-nekaj.

In občutek me pri tem seveda ni varal, kajti četverica zgoraj navedenih skupin preigrava pristen post HC po načelu skupin z devetdesetih.

Mali album Modern Fear me v celoti asociira na več skupin a nekako obstojim na Quicksand, Planes Mistaken For Stars in Hot Water Music, kar pa tudi potrdi uvodna skladba Dying Light.

Pri sledeči skladbi že pri uvodnih sekundah zaslišimo mastno igranje kitar, ki se kombinira s srednje hitrim bobnanjem in raskavim vokalom. Tipična kombinacija melodij in agresije, kar pa ponese na album Fuck With Fire zasedbe Planes Mistaken For Stars. Nekakšen tipičen pristop post HC skupin.

V nadaljevanju nam postrežejo s skladbo Ghosts Of Hart Island, katera sicer se okvirno vrti okoli post HC žanra, ampak bo vsak poslušalec matičnih skupin, kaj hitro uvidel, da gre za laskavo igranje post metala, katerega objema močan vtis atmosfere, kot tudi odtujenih melodij.

Pri predzadnji skladbi Black Heat se Driftoff ponovno vrnejo v devetdeseta, kjer je ob melanholičnem igranju dokaj poskočnih ritmih istočasno približajo The Smashing Pumpkins, kot tudi Quicksand in Samiam.

Da pa se mali album zaključi v slogu pa prejmemo še epsko postopanje imenovano Straphanger. Ponovno se zadeva sicer obrne na matično igranje ampak se tokrat bolje občuti sludge groove momente, kot tudi kataklizmično usmerjeno atmosfero, ki se kombinira z melodijami izven naše sfere.

Modern Fear ponudi razmišljujoč in precej mastno težek post HC, ki pa bo meni osebno obstal v moji glavi še, kar nekaj časa….no vsaj do naslednje izdaje oz. prvenca, katerega pa je skupina napovedala prihodnje leto. Bodite pripravljeni…

1.Dying Light

2.Ghosts of Hart Island

3.Black Heat      

4.Straphanger

twitter facebook