recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

4. 5. 2015  Ludovik Material - Model Generation  (KAPA Records, 2015)
Je vse, kar sem mislil da ne bo in je vse, kar upal, da bo.

Ludovik Material so že na prvencu Passion For Red pokazali potencial, kateri nam je dokazal, da so zreli za eksperimentiranje različnih žanrov. Bil je punk pa še vedno electro usmerjen dance, ki ga je obdajala mastna teža sludge metal žanra. Žanrsko jih ni bilo lahko definirati in sem vedno nekako obstal v tistem reku ''gre za tisti tipičen Ludovik Material zvok''.

Kakorkoli že, minilo je 3 leta in Ludviki nam ponujajo album št. 2 imenovan Model Generation (omembe vredna informacija za vse ne vedoče – Ludovik Material so lansko leto izdali single Made In (Alpha Male Mix)).

Trojica nam pri zgoraj navedenem albumu okvirno še vedno ponujajo tisto poplesovanje skozi zgoraj naštete žanre ampak je vse skupaj izvedeno povsem drugače (iz mojega vidika).

Model Generation je bolj sofisticiran, bolj dodelan, bolj temačen in bolj odločen.

Instrumentalno je nagnjen k zvokom 80-ih. Moč je slišati tisti new wave, post punk pridih, ki so ga ustvarjali Joy Division, Killing Joke, New Order, Siouxsie and the Banshees …., po drugi strani pa je moč ujeti tudi melanholičen prizvok temačnega ambienta industrijskih skupin, kot so Blood Axis.

Kljub večjem poudarku na new wave/post punk/industrial žanru pa nam še vedno ponudijo delež punka, kot tudi mastne kitarske prijeme sludge metala.

Poleg glasbenega vrhunca pa nam zadevo popestri tudi vokal pevke Tine Perić, ki je bolj energičen, kot tudi bolj enoten z glasbo in celotnim konceptom albuma (manifest generacije si lahko preberete na spodnji povezavi oz. na  bandcamp strani založbe KAPA).

Model Generation je presegel vsa pričakovanja. Je vse, kar sem mislil da ne bo in je vse, kar sem upal, da bo. Je generičen album, ki je oz. bo zasenčil prvenec Passion For Red.

1. All Yours

2. Model Generation

3. Summertime

4. Reign Of Silence

5.Let's Unite!

6. Cleansing

7. Failed Plans

8. Workin' Ass

https://kaparecords.bandcamp.com/album/model-generation

twitter facebook