recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

7. 10. 2012  Mnemic - Mnemesis  (Nuclear Blast, 2012)
Kaj pravzaprav prinaša peti album teh modernih metalcev? Nič, kar ne bi slišali že prej.

»Moderna« danska metal zasedba Mnemic je šla v zadnjem letu čez kar nekaj sprememb. Pravzaprav je prišlo do menjave treh članov, tako da od originalnih članov je ostal le Mircea Gabriel Eftemie, ki je v bistvu gonilna sila skupine. Torej, Mnemic imajo že eno leto novega kitarista, basista in bobnarja, medtem ko vokalne dolžnosti izpolnjuje Guillaume Bideau, ki je v skupini že od tretjega albuma, Passenger (2007).

Kaj pravzaprav prinaša peti album teh modernih metalcev? Nič, kar ne bi slišali že prej. Na albumu se zvrsti 10 skladb (ali 11, če imate omejeno serijo), ki se malce spogledujejo s tehničnostjo Meshuggah, a nekako pri Mnemic še vedno prevladuje »groove«, ki ne taktira ravno pretirane kompleksnosti. Album je sestavljen iz večinoma udarnih skladb, vmes se najde tudi kakšna zasanjana a la There's No Tomorrow.

Pretirane razlike napram kakšnemu prejšnjemu albumu pri Mnemesis ni slišati. Na vokal se je še vedno težko privaditi, sicer grobi vokal mnogo lažje, medtem ko spevni ima precej neprivlačno barvo. Občasno se sliši tudi kakšen kitarski solo, ki ga je prispeval novi kitarist. Ostalo pa ostaja nekje na nivoju prejšnjih izdelkov. Mnemesis je le še en povprečni album, s katerim bo skupina težko pridobila nove poslušalce.

Avtor:
twitter facebook