recenzije

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

banner
banner

recenzija

7. 10. 2012  Mnemic - Mnemesis  (Nuclear Blast, 2012)
Kaj pravzaprav prinaša peti album teh modernih metalcev? Nič, kar ne bi slišali že prej.

»Moderna« danska metal zasedba Mnemic je šla v zadnjem letu čez kar nekaj sprememb. Pravzaprav je prišlo do menjave treh članov, tako da od originalnih članov je ostal le Mircea Gabriel Eftemie, ki je v bistvu gonilna sila skupine. Torej, Mnemic imajo že eno leto novega kitarista, basista in bobnarja, medtem ko vokalne dolžnosti izpolnjuje Guillaume Bideau, ki je v skupini že od tretjega albuma, Passenger (2007).

Kaj pravzaprav prinaša peti album teh modernih metalcev? Nič, kar ne bi slišali že prej. Na albumu se zvrsti 10 skladb (ali 11, če imate omejeno serijo), ki se malce spogledujejo s tehničnostjo Meshuggah, a nekako pri Mnemic še vedno prevladuje »groove«, ki ne taktira ravno pretirane kompleksnosti. Album je sestavljen iz večinoma udarnih skladb, vmes se najde tudi kakšna zasanjana a la There's No Tomorrow.

Pretirane razlike napram kakšnemu prejšnjemu albumu pri Mnemesis ni slišati. Na vokal se je še vedno težko privaditi, sicer grobi vokal mnogo lažje, medtem ko spevni ima precej neprivlačno barvo. Občasno se sliši tudi kakšen kitarski solo, ki ga je prispeval novi kitarist. Ostalo pa ostaja nekje na nivoju prejšnjih izdelkov. Mnemesis je le še en povprečni album, s katerim bo skupina težko pridobila nove poslušalce.

Avtor:
twitter facebook