recenzije

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

banner
banner

recenzija

9. 12. 2012  Polar Bear Club - Live At the Montage  (Bridge 9 Records, 2012)
Fantje iz skupine Polar Bear Club so si z izdajo Live At the Montage odprli vrata, saj če bodo v prihodnosti poslušali svoje oboževalce, bodo morali od sedaj naprej koncerte izvajati samo še v akustični verziji.

Ko skupina napove novo izdajo, so pričakovanja vsakega oboževalca velika, ampak če skupina napove album v živo, so pa pričakovanja še večja, še posebej pri vseh, ki skupino spremljajo že od samega začetka.

Za korak naprej oz. izdajo v živo pa so se tokrat odločili oboževalci skupin, kot so Leatherface ter How Water Music,… Polar Bear Club. Skupina, ki ima za seboj 7 let izkušenj nastopanja v živo, se je za album Live At the Montage odločila za korak v drugo smer od drugih skupin. In ta korak je akustičen nastop, na katerem so odpeli hite in pa pridelali par priredb skupin, katere so jim za vzgled.

Razpon skladb je zanimiv, od vseh 13 si jih razdelijo na 4 dele, se pravi prvi izbor skladb je iz albuma Sometimes Things Just Dissapear, drugi iz Chasing Hamburg in pa tretji iz Clash Battle Guilt Pride. Poleg skladb od vseh treh naštetih albumov pa nam postrežejo še s priredbo skupine Saves the Day ter The Weakerthans.

Album odpre skladba Burned Out In A Jar iz albuma Sometimes Things Just Dissapear in takoj vsakemu poslušalcu postane jasno, da bo Live At the Montage vreden vsakega poslušanja, saj od prve sekunde akustičnega nastopa pa do zaključka se na njem najde strasten vokal, ki je pri marsikateri skladbi boljši od studijske izdaje.

Najbolj  pride do izraza skladba Living Saints, kjer nekako najbolj ujamejo koncept celotnega akustičnega seta. Vokali pevca Jimmya Stadta so neprecenljivi in bi lahko bili vzgled marsikateremu izvajalcu, ki hoče nastopati v živo v sklopu ''izštekanega''.

Kot že omenjeno, pa nam postrežejo tudi z dvema priredbama, za katere pa lahko rečem, da so izpeljana na svoj način, ampak še vedno vrhunsko.

Pri priredbi od skupine The Weakerthans je podobnost vokala neverjetna. Če se je leta 2000 vokalist skupine The Weakerthans emocionalno sproščal v mikrofon, ga je Stadt moral ne samo poslušati, ampak noro oboževati.

Bolj kakor prej omenjena priredba, pa me je presenetila druga priredba od skupine Saves the Day in skladbo At Your Funeral, ki pa je boljša od samega originala. Razlog? Odličen vokal.  Najbolj moteče pri Saves the Day je ravno jokajoči vokal, ki naredi vse skupaj preveč nedoraslo in na trenutke zoprno.

Fantje iz skupine Polar Bear Club so si z izdajo Live At the Montage odprli vrata, saj če bodo v prihodnosti poslušali svoje oboževalce, bodo morali od sedaj naprej koncerte izvajati samo še v akustični verziji.

Avtor:
twitter facebook