recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

10. 11. 2013  Down To Nothing - Life On The James  (Revelation Records, 2013)
''shout, hook, gang''

 

Piše se leto 2000 in se nahajamo v Richmondu (Virginia). HC scena je v manjšini in mladina išče potuho v ostalih žanrih. Ta čas se noben ne zaveda, da so tik pred rojstvom HC skupine, katera bo naredila v rodnem kraju spremembo. Skupina se je odločila, da bo njihova pot zaznamovana pod imenom Down To Nothing, in njihov cilj bo Richmond postaviti na svetovno mapo HC žanra.

13 let, 4 albumi,  ogromno split izdelkov ter svetovne prepoznavnosti, kasneje pa nam ponujajo težko pričakovan peti album Life On The James.

Kar me je že od samega začetka ustvarjanja skupine pritegnilo, je tista hoja med skupinami Terror, Trapped Under Ice in pa skate punk skupin, kot so Pennywise ter Satanic Surfers. Ravno to me je pred vsako novo izdajo gnalo poslušati Down To Nothing in naj me vrag, da me vleče k poslušanju ravno ta hoja med težkim in ''catchy''.

When I Rest I Rust nam kot uvodna skladba pokaže, da od svojega recepta niso odstopili, ker se takoj sliši tisti skate punk pridih, pri čemer v trenutku dobim asociacijo na Pennywise. Kombinirani vokali (''shout, hook, gang''), prepoznaven srednje hiter tempo bobnov, punk rock kitarski vložki ter obilica dobre volje.

Sledeče 3 skladbe Dirty South, Life On The James ter Sheffield so v celoti grajene precej identično, in sicer je znotraj besedil in sporočila polno ljubezni do njihovega domačega kraja in pa instrumentalna podobnost s prvo skladbo (mogoče malenkost več punk rock ljubezni). In če že smo slišali ogromno geografske ljubezni domačih krajev skozi HC skupin (Boston, Los Angeles, New York, Baltimore), so Down To Nothing upravičeno naredili nekaj, da bo tamkajšnja mladina ponosna in imela nekaj za prepevati.

Po drugi strani pa nam Cardinal ter Draw 4 prinesejo povsem drugačno luč in večjo asociacijo na Terror, kjer je zadeva težja in bolj udarna. Dobra, ampak iz mojega vidika malce preveč spolirana, ker gre le za običajno preigravanje težkega HCja, kot smo ga vajeni pri ostalih bendih.

Life On The James je impresivna mešanica med zgoraj navedenimi žanri, vendar s pripisom in komentarjem, da je bolje, da ostanejo pri skate punk/HC mešanju in tisto možato obliko HCja opustijo, ker jim gre prvo bolje od rok.

twitter facebook