recenzije

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

banner
banner

recenzija

29. 6. 2014  7 Seconds - Leave A Light On  (Rise Records, 2014)
Instrumentalno pa je logično manjša razlika med prvimi albumi iz 80-ih in trenutnimi, če ne drugega že v boljši produkciji, ampak tudi tukaj ne bi kaj preveč filozofiral, ker kljub novodobnim dodatkom skozi studijske dodatke gre za super album pri, katerem ne najdem nobene kritike.

Srce in duh starih mačkov enostavno ne morete uničiti ne glede na leta in ne glede na videz in ne glede na vse predsodke in vse negativne stvari, ki si o skupini mislijo nekateri.

Pa ne govorim sedaj o svetovno znanih skupinah, kot so Rolling Stones in ostali, ki s svojo prekleto dolgočasno glasbo polnijo stadione ampak o skupinah iz podzemlja, kot so 7 Seconds, ki že več kot 30 let igrajo s srcem brez umetnih dodatkov in brez razprodanih kart za stadion.

Kot ste lahko razbrali in posledično dojeli od napisanega pri zgornjem odstavku, bo pri trenutni izdaji govora o legendah HC punk žanra 7 Seconds in pa njihovi trenutno sveži izdaji Leave A Light On.

Dobro….. priznam, da so tu pa tam v med obdobju zašli v post HC vode, ker so se iskali v Fugazi žanru,

ampak kljub temu niso nikoli v celoti zapustili HC ne glede na to v kakšni obliki ježe  bil. Še vedno so in še vedno bodo tisti bend, ki je izredno kratki dolžini albuma povedal več, kot nekateri v dvojni izdaji po dve uri.

In to lahko tudi pričakujete pri Leave A Light On.

Že v prvih vdihljajih albuma (skladba Exceptional) nam starešine pod psevdonimom 7 Seconds postrežejo nadaljevanje iz leta 2005 (album Take It Back, Take It On, Take It Over!). Hiter in speven HC punk z izredno nalezljivimi besedili ter melodičnimi vokali pevca Kevina Secondsa. Produkcija občutno na vrhuncu, kjer ne puščajo nobene sledi iz 80-ih, kar tudi lahko zavede, kakšnega novega poslušalca, ki benda ne pozna (če bo najprej poslušal – ne videl), ker verjamem da lahko pride do zmede zaradi vrhunske kvalitete igranja ter modernega pristopa.

Konkretno dobra zadeva brez kritike in brez kakšnega sočnega dodatka.

Identično se tudi nadaljuje pri sledeči skladbi Upgrade Everything, kjer se vse skupaj samo v dobri luči nadaljuje.

Prva sprememba je občutna pri tretji skladbi Slogan On A Shirt, kjer se obrnejo na malce bolj ''plesoči'' punk rock, ki te slušno razbremeni in te ponese na sončno stran HCja oz. punk rocka – smer Kalifornija (povezava na skupine a la Bad Religion, …) in pa ponovno vokalna razbremenitev in melodično poskakovanje inštrumentov.

Vokalno sicer se album Leave A Light On ne razlikuje, glas je praktično konstanta, katero smo vajeni iz preteklosti in nam roko na srce v tej smeri tudi ugaja.

Instrumentalno pa je logično manjša razlika med prvimi albumi iz 80-ih in trenutnimi, če ne drugega že v boljši produkciji, ampak tudi tukaj ne bi kaj preveč filozofiral, ker kljub novodobnim dodatkom skozi studijske dodatke gre za super album pri, katerem ne najdem nobene kritike.

twitter facebook