recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

22. 9. 2013  Sannhet - Known Flood  (Sacrament Music Records, 2013)
Zavrtite si ga, glasnost dodajajte počasi na višnjo stopnjo in vaša potreba po eksperimentiranju bo dosegla vrhunec.

Kaj je bistven čar novejših skupin oz. skupin, ki pridejo na utrjeno sceno in skušajo narediti nekaj več od svojih predhodnikov?

V bistvu te za začetek zanima naslovnica, katera je nekakšen ključen detajl skupine, ker te zanima kaj se skriva pod njo. Takoj za naslovnico pa nas privleče oznaka, pri kateri se recimo mnogi tudi ustavijo, in sicer tako, da napišejo, da je za oboževalce skupin, kot so…

In točno tukaj nas premami in si zadevo pogledamo podrobneje.

In tako je tudi pri zasedbi iz Brooklyn-a, imenovani Sannhet. Čeprav nekako ni enako kot pri ostalih skupinah, kjer recimo piše npr. za oboževalce žanra post black metal in skupin, kot so Alcest, Deafheaven, Lantlos, …. Ampak žanrov, kot so post black metal, post metal, sludge metal, doom metal in pa crust.

Vam je jasno?

Da vam bo lažje bom zadevo malce razložil.

Trio Sannhet preigravajo precej obarvano žanrsko mešanico, katera kroži med skupinami, kot so Isis, Watain, Alcest in pa Tragedy.

Vem, da se sliši povsem čudno, ampak tako je pri albumu skupine Sannhet.

Okvirno sedaj veste, kaj se dogaja na albumu Known Flood in ga lahko po napisanem že nekako popredalčkate pa čeprav ga še niste slišali, ker po slišanem ga boste lahko razumeli tako slušno in vizualno.

Part I: Apparent Visual Performance

Known Flood ima nekakšno moč, da se med poslušanjem vsak poslušalec poglobi v svoj svet in z glasbo kreira svoj scenarij filma ob glasbi. V mojem primeru se vizualno zadeva začne odvijati v zapuščeni stavbi, kjer se začnemo nahajati v krvavi kopalnici, v kateri najdemo trupla. Po prvem segmentu pa se zadeva začne obračati v smer psihološkega trilerja, ki se pa mogoče tudi sam po sebi začne odvijati kot dokumentarec o skrivnostnih umorih v zapuščeni bolnišnici oz. porodnišnici.

Je briljantna vizija o pogubi in katarzi.

Part II: Hearing The End

Ogromno skupin poskuša v svoj album vključiti več različnih žanrov, ampak jim nekako niti ne uspeva, vendar to ne drži za Sannhet, ker Known Flood je mešanica žanorv in poslastice.

Če povzamemo nekaj skladb…

Self Passage nam za začetek ponudi ogromno mešanja med agresivnim black metalom, kot smo ga recimo vajeni pri Watain, ampak se zadeva kaj kmalu preobrne v Not In Tears But In Drops od Isis. Definitivno podoživljanje skozi ušesa in oči.

Poleg Self Passage pa nam na podoben način postrežejo z Invisible Wounds, kjer je recimo recept enak, vendar s to razliko, da ga začini crust žanr, ko se trenuten segment preobrne v agresivno preigravanje in stresanje jeze.

Večji poudarek post rock žanra boste zasledili recimo pri Slow Ruin, ko se nežna atmosfera preoblikuje skozi minute v mešane agresije black metala ter crusta. Čista ljubezen.

Je v celoti super kreiran album, za katerega boste mnogi težko našli prave besede (vam lahko malce pomagam, če boste rekli perfekcija, bo zadostovalo).

Known Flood je težak album, ki se seznanja s težkimi stvarmi.

Zavrtite si ga, glasnost dodajajte počasi na višnjo stopnjo in vaša potreba po eksperimentiranju bo dosegla vrhunec.

twitter facebook