recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

6. 7. 2012  Low Peak Charlie - Kdo bo komu  (samozaložba, 2012)
Fantje v zvrsti niso odkrili tople vode, tukaj gre predvsem za imeti ''jajca'' oz. ali se boš upal povedati na glas, kaj politikom ne gre in ali se boš ustrašil, če boš enega izmed njih poslal nekam na lepše?

Skupina po imenu Low Peak Charlie je na slovenskih tleh prvič opozorila nase leta 2009, ko so se štirje člani preostalih skupin odločili narediti novo, ki bo kljubovala politiki in državnim inštitucijam. Zvrst, za katero so se fantje odločili pa je dokaj zanimiva in bo pritegnila vse poslušalce, ki so dobrih 10 let nazaj poslušali Rage Against the Machine, zgodnje Incubus (ne mešati s kultnimi ameriškimi death-thrasherji Incubus, ki so kasneje postali Opprobrium - op. I. C.) in prav tako zgodnje Red Hot Chilli Peppers, Living Colour ter kanček Faith No More. Govora je o funk rocku.

Po 3 letih preizkušanja odrov in ustvarjanja novih skladb pa se Low Peak Charlie vračajo s svojim prvencem Kdo bo komu, ali z drugimi besedami, kako smo Slovenci ponovno priča dobri in poslušljivi glasbi.

Vse se začne na povsem zanimiv in precej poznan način. Zidar Zidarju je skladba, ki ponovno obudi spomine na ritme RATM (frizura pevca Andreja močno spominja na pričesko Zacka De La Roche) in skladb, kot so Killing In the Name ali pa Bulls On Parade, kjer se najde povsem identična formula gibanja inštrumentov in vokalov. Besedila so prav tako na dobri poti RATM, kjer na celotnem albumu najdemo politično usmerjena besedila o trenutnem stanju Slovenije. Ne glede na to, kdo je na vladi, Slovenija bo vedno ostala na dnu.

Zanimiva je tudi Dol Vas Dam, za katero je bil posnet tudi video spot in na njem lahko opazimo gospoda Pahorja, ki se pritožuje, da ne more preživeti s 3000 evri plače in okoli tega se skladba tudi vrti. Funk ritem prevladuje do refrena, potem pa se vse začne malo bolj udarno in za dodatek dobimo še ''groovy'' solo iz strani kitarista. Po poslušanju celotnega albuma je končni rezultat nemoralno skrunjenje človeških vrednot, zdrave pameti in izsiljevanja iz strani mogočnih nad nemočnimi.

Album se odvije v barvitih 12 skladbah, ki nedvomno naredijo popolnoma novo vzdušje in konkurenco ostalim slovenskih skupinam, ki se ne glede na zvrst prav tako ubadajo s politiko. Fantje v zvrsti niso odkrili tople vode, tukaj gre predvsem za imeti ''jajca'' oz. ali se boš upal povedati na glas, kaj politikom ne gre in ali se boš ustrašil, če boš enega izmed njih poslal nekam na lepše?

Low Peak Charlie si upajo.

Avtor:
twitter facebook