recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

4. 8. 2013  Daylight - Jar  (Run For Cover Records, 2013)
Če ste v vzdušju poslušanja glasbe izpred 20 let in še vedno iščete nove skupine, ne iščite predolgo, kajti Jar je ravno pravšnji za nostalgično poslušanje in pa tudi nekakšno ponovno prerojenje grunge žanra.

Ime Doylestown verjetno nobenemu ne pove prav nič. Sliši se kot nekakšno predmestje večjega mesta, v katerem se ne dogaja nič. To deloma tudi drži, je predmestje Philadelphie, ampak v Doylestownu se dogaja kar precej stvari, in med drugimi je to tudi domači kraj alternativnih skupin, kot so Circa Survive, Balance & Composure in pa tudi Daylight.

Mnogim je Daylight kot skupina tujka in vam ne predstavlja nobene asociacije z ostalimi skupinami, v drugih besedah - je ne poznate.

Ampak to naj ne bo nobena ovira, kajti Daylight so na alternativni podlagi dobrih deset let in album Jar je njihov prvenec po kar precejšnjih EP izdajah.

Album Jar ima zelo obširno perspektivo, in sicer se v njemu najde ogromno poslušljivih žanrov, naj si bo to melodičen hardcore, punk rock, alternativa ter v veliki večini grunge - kar nas lahko asociira tudi pri naslovnici – Alice In Chains.

Prva skladba Sponge bo vsakega poslušalca vrnila nazaj v 90-a, kjer bo postalo neverjetno verjetno, vokalno pa bodo Daylight vsem prinesli nazaj zlato dobo grunge scene, ker gre za povsem ličen vokal kot ga je imel pokojni Kurt Cobain, ampak se še vedno drži nekakšnih svojih receptov. Brez komentarja pri vokalu.

Instrumentalno pa zveni vse skupaj prav tako zelo grunge. Kot bi recimo zmešali The Smashing Pumpkins, Nirvano ter Pearl Jam in tako prejeli skladbo Sponge. Poslušljivo in nostalgično.

Od druge do četrte skladbe se ne spremeni nič kaj dosti in so si med seboj precej podobne. Vokalno enako kot pri Sponge, le da se pri nekaterih delih zaslišijo občasnih kriki , instrumentalno pa pri nekaterih ''področjih'' vsebuje post hardcore dele.

Večjo omembo si zaslužita 5. ter 6. skladba oz. Crawl ter Last October, kjer dobimo bolj alternativen pristop od inštrumentov, vokal pa se začne bolj osredotočati na počasno mrzlo prepevanje, kjer se zadeva močno približa depresivnemu rocku.

Med boljše pa spada tudi zadnja skladba Around The Railing, kjer se ponovno vrnemo nazaj na grunge. Vsebuje vse potrebno in za dodatek je precej podobna skladbi Roster skupine Alice In Chains.

Perfektno!

Če ste v vzdušju poslušanja glasbe izpred 20 let in še vedno iščete nove skupine, ne iščite predolgo, kajti Jar je ravno pravšnji za nostalgično poslušanje in pa tudi nekakšno ponovno prerojenje grunge žanra.

Avtor:
twitter facebook