recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

26. 6. 2013  Cerekloth - In The Midst Of Life We Are In Death  (Hells Headbangers, 2013)
Twisted!!!

Jutro, ko se je Veverica odločila odpreti datoteko z muziko, ki nam ga je pripravil Hells Headbangers Records. In ker sem zelo izbirčno mlado dekle, si mislim „Pizda, spet nič pametnega“, medtem ko mi v oči pade neko znano ime – Cerekloth. Zunaj spet sonce sije, kava mi je vroča, tako da – then death metal it is this morning. In da res ne bo pomote, vokali so resda bolani, niso toliko tipični za ta žanr, ampak ne, ni black metal in ne - ni death/black.

Torej, opravka imamo z Danci, ki imajo za sabo EP Pandemonium Prayers (2008), demo From Morphing Dust to Fastering Slime (2009), EP Halo of Syringes (2011), katerega sem edino poslušala tudi prej in lahko rečem, da je fin. Z njim si človek Cerekloth zapomni. Danes pa se zabavamo z njihovo prvo pravo in zelo zanimivo ploščo In The Midst Of Life We Are In Death, ki je izšla 3. maja.

Prvo, kar mi je padlo v oči preden sem zavrtela katerikoli komad, je bil naslov 4. komada Halo of Syringes, ki se tudi pojavlja na istopoimenovanem EP-ju iz leta 2011. Gre pa le za vključevanje komada v ploščo in malce boljšo produkcijo, tako da bolan del pri 3:13 pride do izraza kot se šika.

In The Midst Of Life We Are In Death je precej zamorjena plošča, ki govori o temačnih kotih človeškega življenja in smrti. Je umirjena za vse ljubitelje zamorjene glasbe, idealna za pred spanje, ali ko te poči val depresije zjutraj ob kavi in svinčniku. Je fantastična za ljubitelje ekstremne glasbe, vokalno zanimiva in dinamična. Recimo, komad Halo of Syringes je poln bolanih, black metal vokalov in temačnih, globokih death growlov, medtem ko pri Mesmerizing Holy Death imamo tipičen death metal growl, ki me obenem tudi spomne na vse dobre vokale tega žanra. Klasika.

Plata je suicidalna. Halo Of Syringes je hladen do kosti.

Pred kratkim mi je nekdo v neki debati povedal, da za poslušanje death metal glasbe človek ne rabi biti inteligenten, kaj šele razmišljati. Cerekloth so z novo plato pojasnili, da ta trditev absolutno ne velja. In The Midst Of Life We Are In Death te odpelje daleč v svoje kotičke bolanih momentov, pa naj se zdi na prvi posluh enostavna zadeva. Je hladna in … a obstaja sploh slovenska beseda za twisted? Kakorkoli, je zelo ''mahnjena v glavo'', če jo poslušaš nekajkrat zaporedoma.

To je nekaj takega, kot da bi ti nek glas v glavi govoril ,kako si ničvreden, drugi pa te napeljeval v greh, nemoralnost, depresijo in smrt.

Iskreno, imela sem občutek, da vse skupaj na tej plošči ne bo imelo smisla, a, ko dobro premisliš, ko dobro slišiš, že veš, zakaj je toliko … twisted.

Avtor:
twitter facebook