recenzije

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

banner
banner

recenzija

22. 12. 2011  The Hoax Program - II  (Založba Radio Študent, 2011)
"Nekakšna mešanica med HC vokali in dobrim southern rock-om"

Če so lahko v drugih državah "all-star" obarvane skupine v glasbi podzemlja neka stalnica , se lahko v zadnjih nekaj letih tudi Slovenci pohvalimo s skupino The Hoax Program. Band, ki ga sestavljajo člani ostalih skupin Elodea, Real Life Version ter Iamdisease, se nam ponovno predstavlja z njihovo drugo izdajo imenovano samo II. Album je naslednik njihovega prvenca iz leta 2008 Lost Songs, Forgotten Melodies in kot vemo, je težko naslediti svoj prvenec, vendar v tem primeru lahko rečem samo ... presenečenje!!!
The Hoax Program so nam ponudili album številka 2  in v sklopu le tega samo dobrih 28 minut ter nekaj sekund trajajočih "rokenrolerskih" melodij. Zadevo lahko opišem samo z eno besedo, ampak preden bi lahko vse skupaj zaključil na hitro, raje poglejmo, kaj na njem še najdemo dobrega. Že z uvodnim, Devil is my Friend, dobiš pozitiven odziv in nekakšen neslovenski priokus glasbe, ki si jo  vajen, da jo delajo tuji glasbeniki in ne domači. Nekakšna mešanica med HC vokali in dobrim southern rock-om in na momente tudi kakšna dobra punk rock "bas linija". Seveda, se v celotnem ploščku zadeva samo nadgrajuje in če ne bi vedel, da so na inštrumentih naši, bi bolj ciljal na skupine, ki me spominjajo na igranje, kot na primer Cancer Bats, Every Time I Die, The Plight, ... in potem tisto dobro presenečenje ter staro vprašanje "a to so Slovenci al Kaj??!!". Besedilno je II kar precej mešan, od pakta in prijateljevanja z hudičem, nestrinjanja s sedajšnjim režimom ter poudarjanja, da se zgodovina ponavlja, ironije, da navaden smrtnik v Sloveniji hoče biti revolucionaren, vendar konec koncev dela od 9 do 5, tako da mu na koncu dneva ostane le ljubezen in glasba ... praktično vsakodnevnega dogajanja v Sloveniji. In v tem primeru vidimo, da je res škoda, da je Slovenski trg za omenjeno zvrst tako zaprt, kajti drugod po državah imajo skupine s takšno zvrstjo bolj ali manj odprta vrata in dobijo željeno prepoznavnost, ker skozi glasbo povedo, kaj je res in kaj ne, kar pa poslušalce pritegne k poslušanju.

Če spadate v krog tistih ljudi, ki vam ni do monotonosti na ekstremni sceni, vam je izdelek pisan na kožo in definitivno ne boste razočarani. Poleg tega pa se morate zavedati, da tale zadevščina prihaja iz glav ljudi, ki so odgovorni za osebno najboljše izdelke v slovenskem podzemlju. Priporočljivo vsem.

twitter facebook