recenzije

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

Sodom

Out of the Frontline Trench

hudic

Ne Ergo Dimittas

warkings

Reborn

gaerea

Unsettling Whispers

Challenger

Turned to Dust

Voidsphere

To Call / To Speak

Rammstein

Untitled

Fvneral Fvkk

Carnal Confessions

Korn

Nothing

Malorshiga

Kvlt ov Vitis et Olea

Vitriol

To Bathe From The Throat Of Cowardice

Mgła

Age Of Excuse

banner
banner

recenzija

12. 8. 2011  S. O. S. - I Owe You Nothing  (Good Fight Entertainment, 2011)
Trden ulični plošček, ki vam ne dolguje nič in bo ostal v vašem spominu še precej dolgo, brez norenja anoreksičnega Mića.

S.O.S. vam ne dolgujejo ničesar, ampak je fer, da vam sploh razložim, kdo so. Torej, vsepovsod na internetu vam piše, da gre za »HC supergroup«, ampak ali je to res, se prepričajte sami, kajti osebno me je zasedba prepričala že z enim samim osebkom.

Tako imenovani »supergroup« sestavljajo Scott Vogel (Terror, ex-Buried Inside, ex-Slugfest, ex-Despair), Matt Henderson (ex-Agnostic Front, ex-Madball), Chris Beattie (Hatebreed), Nick Jett (Terror, Piece by Piece, ex-Carry On, Donnybrook), Sam Trapkin (Trapped Under Ice, Nick X Fury) in že samo zato je mini albumček I Owe You Nothing definitivno priporočljiv za poslušanje.

Kot smo že omenili, gre pri S. O. S. za stvar zasedbe in okusa in vedno se ponuja vprašanje, ali bo zadeva v redu ali ne. Naj vas takoj pomirim in povem, da brez skrbi, moški ulične glasbe so upravičeno naredili super album! 

Prvenec vam bo vzel približno 11 minut vašega življenja, seveda z vključenim inštrumentalnim introm (Decontrol). In takoj pri drugi skladbi (Keep Me Outside) vam postane jasno, da bo album lomil kosti in to v pičli minuti (pa par sekund), Vogel vokalno uniči vse pred sabo že v samem začetku.

Ko se album nadaljuje, postaja boljši in boljši (sploh pa pri skladbi Part of the Disease).  V izredno kratkem času prebudi »tough guya« v vas in uničevanje pohištva se kar stopnjuje (seveda s spoštovanjem družine in prijateljev). Sedem super skladb, vrednih več kot le prej omenjenih 11 minut vašega življenja. Prava norija za vsakega oboževalca HC-glasbe.

I Owe You Nothing ni nekaj novega, je pa HC-kreativnost, kakršno pričakujemo in bomo vedno pričakovali, še posebej, če pogledamo, kdo vse je v bendu.

Trden ulični plošček, ki vam ne dolguje nič in bo ostal v vašem spominu še precej dolgo, brez norenja anoreksičnega Mića.

twitter facebook