recenzije

Watain

Trident Wolf Eclipse

Vasko Atanasoski

Pazi kuče

The Stone

Teatar Apsurda

Brujači

Ladanje

Panikk

Discarded Existence

Stuntman

The Scourge (7'' Flexi EP)

Morbid Angel

Kingdoms Disdained

Midnight

Sweet Death and Ecstasy

All Pigs Must Die

Hostage Animal

Dying Fetus

Wrong One To Fuck With

Neocaesar

11:11

Venom Inc.

Ave

Paradise Lost

Medusa

Več izvajalcev

Split

Integrity

Howling, For The Nightmare Shall Consume

Get The Shot

Infinite Punishment

Eighteen Visions

XVIII

Bloodbound

War of Dragons

banner
banner

recenzija

14. 9. 2017  Integrity - Howling, For The Nightmare Shall Consume  (Relapse Records, 2017)
Album leta, če ne celo desetletja.

Meni več, kot ljuba skupina Integrity v letošnjem letu ponuja 12 album (minus vsi split, EP, … albumi) oz. prvenec za založbo Relapse.

Čar skupine Integrity, kot ste do sedaj že dojeli je, da je vsaka izdaja povsem drugačna od predhodne (glej arhiv Profanity za detajle), kar pomeni, da Howling, For The Nightmare Shall Consume ni podobna nobeni poprej.

Zgoraj navedena novost ponuja maso agresije in do sedaj (pri njih) že in ne slišanih žanrskih ekstremizmov, katere vsakega poslušalca popeljejo v stadij vprašanj ali gre to za tisto skupino, katero smo vajeni bili do sedaj.

Čeprav sem pred poslušanjem prebiral raznorazne recenzije o svežem Integrity albumu, pa se v večini nisem moral strinjati z napisanim.

V eni izmed recenzij so album primerjali s Sick Of It All, kar definitivno ne drži, v drugi je Howling,… prejel oznako tipičnega metallic HCja iz 90-ih, kar ponovno ne drži (ker če poslušate album Humanity Is The Devil (1995, Victory Records) ter Howling, For The Nightmare Shall Consume boste vedeli, da gre za dva popolnoma različna glasbena svetova), pri tretji pa so album označili, kot tipičen Sepultura album (daleč od tega).

Noviteta s štaba Integrity prinaša obilico vseh nesramno dobrih žanrov. Po uvodni Fallen To Destroy, kjer smo priča kitarskem preigravanju Domenica Romera (A389 Records, Pulling Teeth, Day Of Mourning, …), se zadeva hitro prelevi v žanrski black miš maš thrash metal, kjer hitro vse skupaj preide do bistva.

Vokal Dwida Helliona (kateri je ponovno poskrbel za naslovnico – tokrat v bolj Gustav Dore stilu) ostaja enak, kot pri vseh izdajah do sedaj, se pravi nergavo kričeče rjovenje, katero je izoblikovalo skupino Integrity.

*Osebno mnenje: večji poudarek pri trenutni izdaji je instrumentalni delež, saj so Integrity menjali praktično vse člane.*

V nadaljevanju albuma, skladba Hymn For The Children of The Black Flame Romero instrumentalno ponovno začne v smeri thrash metala, ki na momente skupino ponovno vrne nazaj v 90-ta oz. zlato dobo ''zmetaliziranega'' HCja ali navdih Romerotovega igranja.

Sicer je agresivno ''soliranje'' v smeri thrash metala prisotno skozi celoten album, ampak je po mojem mnenju najbolj občutno pri Die With Your Boots On (NE! Ne gre za cover ali kakršnokoli povezavo na Iron Maiden), kjer gre za tipičen hiter thrash metal komad.

Kot že rečeno Howling, For The Nightmare Shall Consume vsebuje svoj delež HCja, ampak v manjši količini, kot do sedaj.

Sicer poleg nadnaravno dobrega igranja pa album zajame še koncept.

Album se vrti okoli zadnjih dni človeštva oz. novodoben prikaz biblične zgodbe Janezovega razodetja.

Detajli zajamejo goreča trupla, ki se masovno gnetejo po zemlji (Burning Beneath The Devils Cross), demonske kače (Serpent Of The Crossroads) in pa lažne preroke (Unholy Salvation Of Sabbati Zevi).

Skratka sprehod skozi zadnje dni človeštva, katere tokrat ne reši božja luč.

*Album sicer vsebuje 11 skladb, a je v večini zadeva na voljo s tremi bonus skladbami (Viselle De Drac, Entartete Kunst, Deathly Fighter)*

Howling, For The Nightmare Shall Consume je album leta, če ne celo desetletja, mogoče celo njihov najboljši izdelek do sedaj (ok, to ravno ne drži, ker mi je še vedno najbolj pri srcu Those Who Fear Tomorrow), … skratka ''a must have'' za celotno publiko žanrsko ekstremnih poslušalcev.

 

1.Fallen To Destroy       

2.Blood Sermon              

3.Hymn For The Children Of The Black Flame    

4.I Am The Spell              

5.Die With Your Boots On           

6.Serpent Of The Crossroads    

7.Unholy Salvation Of Sabbatai Zevi      

8.7 Reece Mews             

9.Burning Beneath The Devils Cross      

10.String Up My Teeth

11.Howling, For The Nightmare Shall Consume               

12.Viselle De Drac          

13.Entartete Kunst        

14.Deathly Fighter         

twitter facebook