recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

6. 11. 2017  All Pigs Must Die - Hostage Animal  (Southern Lord Records, 2017)
Ocena albuma: moj penis headbanga/10.

Zadnje čase so supergrupe kar precej popularne. Že doma jih imamo nekaj, recimo vsepopularni glasbeni kosmos Đezm, kaj šele v mednarnodnih glasbenih vodah. Ravno danes sem prebral novičko, da je Bruce Dickinson za nov projekt Three Tremors namesto pokojnega Ronniea Jamesa Dia dobil smeti v obliki Geoffa Tatea. Iz tega lahko pridemo do zaključka, da so ene supergrupe večja zvočna greznica od drugih. 

Nikakor pa istega ni moč reči za ameriške All Pigs Must Die (In June). Bend, ki je sestavljen iz članov Trap Them, Converge in The Red Chord, obstaja šele dobrih sedem let, v svoji karieri pa imajo več izdaj kot moj bend vaj. Ampak včasih si je treba vzeti svoj čas in tega se zavedajo tudi APMD. Verjetno je temu botrovala vključenost v ostale bende (tukaj s prstom grdo žugam bobnarju Benu Kollerju, ki je vključen v zelo aktivne ameriške matevžkorovce Converge ter Mutoid Man), saj smo na nadaljevanje uničevalnega zvočnega pohoda čakali kar 4 leta. Konec oktobra 2017 je odličen Nothing Violates This Nature dobil svojega naslednika: Hostage Animal

Ni kaj. Album je zvest svojemu imenu. Je ujeta žival, ki komaj čaka, da premlati pot do svoje svobode. Deset komadov tvori 35-minutno celoto, ki poslušalca kar avtomatizirano prisili v premućkavanje možganskih ostankov kar v domačem zavetju, ker življenja itak nimate. Da, agresivnost, ki smo je vajeni iz prejšnjih izdaj, tukaj buta ven na potenco in to je vidno že s prvim riffom pri komadu Hostage Animal, ki mlati vaše bobenčke bolj kot Matevž slovnico. Če sem čisto iskren, bi z lahkoto lahko zamenjali vrstni red komadov in album bi z vsakim komadom imel neusmiljen prvi komad. 

Čeprav riffi sami po sebi niso inovativni, so dobri. Brian Izzi in Adam Wentworth neusmiljeno uglasita kitare na žago, Koller je bil rojen za mlatiti bobne, Kevin Baker pa ponuja najbolj neusmiljeno vokalno bruhanje do zdaj. Bas je tudi, ampak o basistih ne govorimo. Zasluga za to, da vse skupaj funkcionira, pa definitivno gre producentu Kurtu Ballouju in njegovem GodCity studiu. Človek, za razliko od ekipe Profanity, enostavno ve, kaj dela. 

Skratka, nič novega, vendar odlično nadaljevanje dela APMD. Trenutno ena izmed boljših letošnjih hardcore/grind/punk/younameit izdaj.

Ocena albuma: moj penis headbanga/10

Avtor: Jovo
twitter facebook