recenzije

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

banner
banner

recenzija

25. 8. 2013  Hesitation Wounds - Hesitation Wounds  (Secret Voice Records, 2013)
Tisti, ki boste pri istoimenskem albumu iskali spremembe, raje to upanje opustite, ker boste v prvi polovici dobili želje in uresničevanje pevca Jeremya Bolma, v drugi polovici pa Ceremony čaščenje celotne zasedbe Hesitation Wounds.

Priznam, trajalo je kar nekaj časa, da sem se spravil k poslušanju istoimenskega prvenca skupine Hesitation Wounds. Problem, v bistvu bolje rečeno vzrok odlašanja, je bil predvsem v nepoznavanju skupine in samem prepričanju o še eni novi skupini, ki preigrava melodičen HC v kombinaciji s screamo žanrom.

In potem mine nekaj časa, in tako tudi Hesitation Wounds izdaja, katero so zasenčile ostale nove izdaje.

Čisto po naključju pa opazim na eni od internetnih straneh, da gre pri Hesitation Wounds za kolaboracijo oz. stranski projekt že znanih glasbenikov, in sicer boste v njem našli sledeča imena, Jeremy Bolm (Touche Amore), Jay Weinberg (ex-Against Me!), Neeraj Kane (The Hope Conspiracy, Suicide File, Holy Fever) ter Stephen LaCour (ex-Trap Them, True Cross).

Pri prvem pogledu na člane ni bilo več kakršnihkoli vzrokov za odlašanje,  ampak je bilo v trenutku čas za poslušanje albuma.

Skupek 4 skladb oz. v drugih besedah mali album nam že od prve skladbe Viewing ponudi že slišano in precej jasno. Ne v slabem pomenu besede, ampak v dobrem, kajti omenjena skladba je tisto, kar smo slišali pri Touche Amore, le z malenkostnimi dodatki oz. manjšo spremembo.

 Če bi ga na hitro opisal, bi rekel, da je Viewing povsem ličen skladbam Touche Amore, druga po vrsti A. Smith (The Death Of a Teenager) je podobna prvi, samo da vključuje vokale, ki pa nas seveda vrnejo na Touche Amore – sončno in pa prekleto poslušljivo.

Skladba št. 3 Realism (The Death of Innocence) je bolj jezne narave – nekako spominja na Ceremony prve albume in se malenkost oddalji od prvih dveh, kar pa pomeni samo dobro.

Zaključna skladba oz. P. Ochs (The Death Of A Rebel) pa je povsem povezana z Realism (The Death of Innocence). Če sta recimo prvi dve bili povsem enake narave, so Hesitation Wounds povezali tudi zadnji dve in P. Ochs (The Death Of A Rebel) naredili povsem jezno in pa lično skladbam skupine Ceremony.

Tisti, ki boste pri istoimenskem albumu iskali spremembe, raje to upanje opustite, ker boste v prvi polovici dobili želje in uresničevanje pevca Jeremya Bolma, v drugi polovici pa Ceremony čaščenje celotne zasedbe Hesitation Wounds.

twitter facebook