recenzije

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

Cemetarian

Tomb of Morbid Stench

Caustic Wound

Death Posture

Vulvathrone

Whoreification

Zorya

Winter/Spirit

Sepultura

Quadra

Gaahls Wyrd

GastiR - Ghosts Invited

Cattle Decapitation

Death Atlas

Lacuna Coil

Black Anima

Enthroned

Cold Black Suns

Hammerfall

Dominion

Bölzer

Lese Majesty

banner
banner

recenzija

3. 1. 2012  NOFX - Hardcore Covers  (Fat Wreck, 2011)
Poznamo jih vsi, vemo kakšno zvrst preigravajo, koliko časa so na sceni in da so pri teh letih še vedno pri volji ustvarjati glasbo, katero so začeli ustvarjati že 30 let nazaj. Ne govorimo o Bad Religion, ampak o NoFX in njihovem komičnem anti-političnem punk rocku. Tokrat a so nam namesto svojih skladb ponudili ''coverje'' legend HC-glasbe, kar pa nam že na samem začetku pove naslov albuma.

Hardcore Covers je, če povem po resnici, presenečenje, ker se mi je že kar nekaj let dozdevalo, da NoFX zahajajo v tiste pop punk vode in ne ustvarjajo nič inovativnega in novega. Potem pa to!?
Seveda – najprej začudenje in ponovni pogled in nato sledi vprašanje: ''Hardcore Covers?!! Res!?'' Celoten plošček je prekleto zanimiv in je praktično super spomin na skupine, ki jih nekateri niti ne poznajo, kaj šele poslušajo. Vse skupaj se začne z Agnostic Front komadom Friend or Foe, ki je odigran brez napake (saj ne, da bi bilo tole težko) in se nadaljuje s prav takšnimi legendami kot so Agnostic Front, Necros in njihovim IQ32.
Dobesedno ''uuuuaaaaaaaauuuuuuU''.
Za super kompilacijo dodaš še Battalion of Saints (No More Lies), Social Unrest (Mental Breakdown) ter Urban Waste (Police Brutality) in zadeva je praktično popolna (z ali pa brez ostalih petih skladb). Po tistem prvem poslušanju, te takoj prevzame, da si ponovno zavrtiš omenjeni album, takoj zatem pa tudi ponovno zavrtiš prve albume od Agnostic Front (Victim in Pain, Cause for Alarm …), Necros (Conquest for Death, IQ32 EP …), Battalion of Saints (Fighting Boys, Second Coming …) in še marsikaj.
Hardcore Covers je po resnično dolgem času ponovno obudil spomine na tiste NoFX albume, ki so nam bili in še vedno so dobri. Kratko, sladko in nostalgično.
 

twitter facebook