recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

1. 2. 2012  OUROBOROS - Glorification Of A Myth  (samozaložba, 2012)
Po končanem predvajanju tega izdelka še vedno ostajam začuden, da skupina ni na kakšni ameriški založbi.

Včasih me prav preseneti kakšen album, ki ni izšel na kakšni veliki založbi, niti majhni ne, temveč je skupina izdala album v samozaložbi. Presenetljivo tu je, da skupina, kot je Ouroboros, nima založbe, ker igra v konformnosti s sodobnimi ekstremnimi trendi tisti metal, ki mu predalčkarji dodajajo pridevnik tehničen.  

Pri avstralski zasedbi Ouroboros oboževalca vseh možnih tehničnih zadev prvo pritegne, da gre za tehničen death/thrash. Presenetljivo se album s skladbo Black Hole Generator ne začne blast beatom, kateremu sledu kitarska solaža tipa Necrophagist. OK, ni blasta, je pa Necrophagist solaža. Kar navdušuje pri Ouroboros, da ni ves album narejen v hitrem tempu, temveč je veliko srednjega tempa, kjer je poudarjeno bolj thrashersko riffanje z dobrim smislom za groove. Sama glasba je tehnično podkovana, vendar ni tako zatežena, da bi si zlomili vrat ob vrtenju lasišča. V skladbi Animal, Man ... Machine je prisoten power metalski tempo, ki kar sili k miganju glave. V 54-ih minutah je moč slišati kar lepo število raznolikih riffov, ritmičnih obratov in virtuoznih solaž. Kljub dinamični glasbi je vokal tu najšibkejša točka, ki je precej monoton, predvidljiv in enobarven.

Po končanem predvajanju tega izdelka še vedno ostajam začuden, da skupina ni na kakšni ameriški založbi. Namreč glasba je nalezljiva, zvok primerno moderen, celo naslovnica je privlačna. No, mogoče jim bo sreča bolj naklonjena z naslednjim albumom, na katerem naj bi skupina že delala.
 

Avtor:
twitter facebook