recenzije

Haspyd

Перехрестя двох вітрів

Liturgy

Origin Of Alimonies

Draconian

Under A Godless Veil

Liturgy

H. A. Q. Q.

Sufosia

Connection Failed

Engulfed

Vengeance of the Fallen

Kryptonomicon

Morbid Return (EP)

Impalement

The Impalement

Nefarious Vermin

Elongated Misery

Ensanguinate

Entranced By Decay (demo)

Paradise Lost

Obsidian

Black Tears Of The Fallen

Nephilim at Your Doorstep

Marax

The Witch

My Dying Bride

The Ghost Of Orion

Body Count

Carnivore

Lupus

The Geniirising

Warp Chamber

Implements Of Excruciation

Smrt

Sadomasochistic Ritual Temple

banner
banner

recenzija

21. 1. 2012  Fatal Birth - Fatal Birth  (Twelve Gauge Records, 2012)
Tudi če vam HC ne diši preveč in se držite skupin, ki jih poslušate že od sedmega razreda osnovne šole, vam tale izdelek naj ne bo tuj, ker vsebuje vse osnove stare šole od HC-ja pa do death metala.

Po prebranem intervjuju, smo vam sedaj na pladenj prinesli še izdelek skupine Fatal Birth, ki pa sliši na isto ime, kot ime skupine. Trio iz San Francisca nam v 5 skladbah ponudi HC z kančkom vseh ostalih zvrsti (death metal, power violence, doom metal) in v tem primeru je to zadosti, ker skladba več, bi lahko uničila okus po super mali plošči.

Uvod v album se prične z uvodno skladbo Pray, ki praktično ni ravno skladba, ampak samo uvod, ki najbolj spominja na garažne punk skupine. In po dobri minuti uvoda preide v skladbo Cancer, ki ti v začetku zmede zaradi tega, ker praktično ne veš, ali je to izdelek iz 1983 ali iz 2012. V pičlih 40 sekundah se zmeša v njem death metal,  kova Dismember in HC punk, na način Minor Threat. Takoj za skladbo Cancer, nam Fatal Birth pokažejo, da znajo igrati tudi počasne skladbe in tako pri Second Coming dobimo doom metal vzdušje, in seveda takoj za tem HC bomba. Tako si sledita tudi še ostali dve skladbi, Sheep Breed Sheep ter No Love. Obe skladbi lahko primerjam skupaj, presenetljivo dobro igranje bobnov stare šole death metala in agresivnih HC kitar, že prej omenjenih skupin. Celo na tiste HC trenutke, dobimo vtis poslušanja skupin Dropdead ali Charles Bronson.

 In tako vam pri prvem poslušanju celoten izdelek vzame približno 5 minut življenja (seveda pri prvem poslušanju), kar pa pomeni, da tudi če ti izdelek ni pri srcu, se ne moreš pritoževati, ker ti je vzel le pičlih 5 minut, ampak verjemite, ne bo vam žal. Poleg vsega pa so tukaj še temačna besedila, ki vam dvignejo kocine pokonci.

Fante, katere smo vam že predstavili, in se ob njihovi glasbi zavedate, da imajo močno glasbeno podlago, so presenetili. Tudi če vam HC ne diši preveč in se držite skupin, ki jih poslušate že od sedmega razreda osnovne šole, vam tale izdelek naj ne bo tuj, ker vsebuje vse osnove stare šole od HC-ja pa do death metala.

twitter facebook